Preşedintele, la sfat cu primarii / Doljul a primit 22 de milioane de lei pentru continuarea PNDL

0
40

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a convocat, ieri, la Palatul Administrativ, o întâlnire informală cu primarii localităţilor în care vor fi realizate, în acest an, lucrări cu fonduri alocate prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), coordonat de administraţia doljeană. Şeful administraţiei doljene a precizat că judeţul Dolj are acum, la început de an, alocată suma de peste 22 de milioane de lei în vederea continuării programului mai sus menţionat.

Aceşti bani vor fi direcţionaţi pentru continuarea unor investiţii în obiective care vizează infrastructura de alimentare cu apă şi de canalizare, precum şi cea de transport. „Doresc să fac, încă de la început, precizarea că fondurile destinate acestui program, de a cărui bună gestionare la nivel judeţean se ocupă Consiliul Judeţean Dolj, au fost repartizate pe criterii stricte, stabilite de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Astfel, cea mai mare parte a sumei, aproape 20 de milioane de lei, este alocată pentru continuarea unor lucrări aflate în desfăşurare, ponderea cea mai însemată având-o cele ajunse în stadii avansate de realizare, de peste 60 la sută”, a subliniat Ion Prioteasa.

2,5 milioane de lei din fondurile primite prin intermediul PNDL

Nouă dintre aceste investiţii vor fi recepţionate în cursul acestui an. Este vorba de reţelele de apă şi canalizare şi câteva drumuri în Amărăştii de Sus, Ghidici, cu două obiective, Bechet, Almăj, Gângiova, Călăraşi, Breasta şi Cerăt. De altfel, singurele proiecte noi care au fost incluse în schema de finanţare vizează refacerea unor drumuri comunale şi străzi rurale din şapte localităţi, infrastructură afectată de recentele inundaţii, din urmă cu aproape două săptămâni. „Pentru aceste lucrări s-au repartizat aproape 2,5 milioane de lei din fondurile primite prin intermediul PNDL. Susţinerea financiară guvernamentală este dublată de efortul lăudabil pe care primarii îl fac, în sprijinul comunităţilor pe care le gospodăresc, de a găsi sursele necesare pentru a acoperi o importantă cofinanţare, care, iată, se ridică la peste 1,4 milioane de lei”, a mai precizat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

81 de obiective aflate în diverse stadii de execuţie

Judeţul Dolj are incluse în acest program 81 de obiective aflate în diverse stadii de execuţie. „Vorbim, aşadar, despre un efort conjugat pentru modernizarea judeţului, în care investiţii cum sunt cele finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală completează cu succes politica noastră, a echipei de la CJ Dolj, de atragere a fondurilor nerambursabile, exemplu grăitor fiind masterplanul pentru apă şi canalizare, prin care beneficiem, doar într-o primă etapă, de peste 185 de milioane de euro”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

 

În anul 2014, judeţului Dolj i-a fost alocată suma de 22 de milioane de lei, fiind propuse spre finanţare 49 de obiective de investiţii, dintre care 42 în continuare şi 7 noi.