20 martie, Ziua Internaţională a Francofoniei

0
353

„Dix mots qui te racontent”

Asociaţia Română a Profesorilor de Franceză – Filiala Craiova va organiza mâine, 20 martie, ora 12.00, în colaborare cu Biblioteca Franceză „Omnia”, la sediul acestei instituţii, Ziua Internaţională a Francofoniei.

Pentru a sărbători limba franceză, renumită prin bogăţia şi diversitatea sa, publicul larg este invitat să participe la marele joc de cuvinte inaugurat în 1999, pornind de la cuvintele propuse: „âme”, „autrement”, „caractère”, „chez”, „confier”, „histoire”, „naturel”, „penchant”, „songe”, „transports”. Selecţia cuvintelor este inspirată de opera lui J.J. Rousseau, de la a cărui naştere se împlinesc 300 de ani.

În program figurează un atelier didactic, axat pe exerciţii de vocabular care vizează exprimarea personală, având ca model Confesiunile lui Rousseau, suport pentru cercul de lectură ce va urma. La activităţi vor participa elevi de la Şcoala Generală nr. 18 „Sfântul Dumitru”, însoţiţi de profesorii Anişoara Cioacă, Elena Pătru, Mihaela Pascariu şi Nicolae Ungureanu.

După cum a precizat prof. Maria Tronea, coordonatorul programului, o audiţie din feeria Pasărea albastră de Maurice Maeterlinck va încheia manifestarea dedicată Zilei Internaţionale a Francofoniei.

 

„Jeunesse sans frontiers” / „Tinereţe fără frontiere” este tema ediţiei de anul acesta a Festivalului Francofoniei, care va fi organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj (inspector de specialitate: prof. Diana Lincă), în colaborare cu Asociaţia Română a Profesorilor de Franceză – Filiala Craiova, la Grupul Şcolar Industrial Energetic, pe data de 23 martie. La această sărbătoare a francofoniei sunt invitaţi să participe toate şcolile din judeţul nostru, dragostea pentru limba lui Moliere şi pentru cultura fără frontiere motivând elevii să participe la concursul de creaţie şi exprimare personală organizat cu această ocazie.