Exerciţiu al pompierilor doljeni, la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova

0
309
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj a desfășurat joi, 18 februarie, un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova.
Conform scenariului, la acoperișul secției de neurologie izbucnește un incendiu.
Personalul de pe locul de muncă anunță evenimentul la Numărul Unic 112 și asigură prima intervenție până la sosirea echipajelor specializate, concomitent cu evacuarea pacienților.
La sosirea pompierilor, care s-au deplasat la locul evenimentului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de salvare și intervenție la înălțime, incendiul se manifesta la acoperiș, pe latura de sud a construcției, cu posibilități de propagare la întregul acoperiș.  Din datele furnizate de personalul cu atribuții în organizarea intervenției la locul de muncă, nici o persoană nu a fost surprinsă de incendiu. Atât cadrele medicale, cât și pacienții de la etajul IV al clădirii au fost evacuați.
Principalele obiective ale exercițiului au fost: verificarea modului de organizare a evacuării și a primei intervenții de către personalul de pe locul de muncă, antrenarea personalului din serviciile profesioniste pentru situații de urgență și a personalului de pe locul de muncă, precum și verificarea traseelor, zonelor de amplasare a tehnicii de intervenție în cazul producerii unui incendiu.