Craiovenii, invitaţi să facă parte dintr-un spectacol shakespearian de teatru comunitar

0
556

Eveniment cu o binemeritată notorietate naţională şi internaţională, Festivalul Internaţional Shakespeare va avea, anul acesta, o nouă ediţie la Craiova, a XI-a, care se va desfăşura în perioada 23 aprilie – 6 mai a.c. Organizatorii, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” şi Fundaţia Shakespeare, nu au anunţat deocamdată programul şi invitaţii, însă fac cunoscut un spectacol de teatru comunitar care va fi prezentat în cadrul festivalului. Este vorba despre „Visul unei nopţi de vară”, care va implica amatori de teatru, castinguri în vederea stabilirii rolurilor fiecărui participant urmând să se desfăşoare în zilele de 24 şi 25 februarie.

După succesul avut cu spectacolul „Romeo şi Julieta” la ediţia precedentă a Festivalului Internaţional Shakespeare, din 2016, o nouă producţie de teatru comunitar este anunţată: „Visul unei nopţi de vară”. Repetiţiile vor începe pe data de 31 martie, iar premiera va avea loc pe 24 aprilie, în aer liber.

«Spectacolul va fi o ocazie specială pentru oameni din orice domeniu de activitate, studenţi, pensionari, să devină actori, să se implice în construirea decorului şi recuzitei, în realizarea costumelor, în funcţie de abilităţile şi dorinţele fiecăruia. Vor fi patru săptămâni de repetiţii şi spectacole, cu o echipă română şi engleză, care, avem convingerea, vor rămâne o experienţă de neuitat pentru participanţi. Proiectul, ce va reuni astfel câţiva actori profesionişti şi oameni din comunitatea craioveană, este o coproducţie între Festivalul Shakespeare Craiova, Compania Parrabbola din Marea Britanie, avându-l director artistic pe regizorul Philip Parr, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” şi Compania Teatrulescu», spune Ramona Drăgulescu, coordonator al proiectului.

Castinguri în vederea stabilirii rolurilor fiecărui participant se vor desfăşura în foaierul Teatrului Naţional din Craiova în zilele de 24 februarie (între orele 11.00 şi 19.00) şi 25 februarie (între orele 11.00 şi 14.00), tot atunci urmând să se aibă loc discuţii în privinţa stabilirii unui orar preliminar de repetiţii în funcţie de disponibilitatea participanţilor. Castingul va consta în participarea la unele jocuri de grup şi citirea unui text în limba română, la prima vedere (cine doreşte poate citi şi un text în limba engleză), urmate de completarea unei fişe de prezentare. Detalii pot fi solicitate la numărul de telefon 0753.832.878 (Ramona Drăgulescu, preşedinte al Companiei Teatrulescu).