Consiliul Județean al Elevilor Dolj lansează proiectul „Virtus Verbi”

0
368

Consiliul Județean al Elevilor Dolj implementează un nou proiect ce are ca scop creșterea și diversificarea consumului cultural al elevilor doljeni: „Virtus Verbi”. Lansarea oficială va avea loc mâine, 20 februarie, ora 17.00, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”. Proiectul este realizat în parteneriat cu instituția-gazdă, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, Asociația pentru Tineri Streets și Leo Club Craiova și se desfășoară în perioada 1 februarie – 1 septembrie 2018.

«„Virtus Verbi” descoperă și promovează atât elevii scriitori de poezie și proză, cât și talentul acestora care va fi recunoscut. Datorită acestui proiect, participanții vor conștientiza importanța și rolul creației literare pentru propria identitate, vor dobândi competențe formative, culturale, de comunicare și vor deveni mai implicați în activități de promovare și valorizare a creației literare. Astfel, acest proiect reprezintă rezolvarea unor probleme regăsite printre elevii doljeni și anume dezinteresul față de citit, precum și îngrădirea posibilității de exprimare liberă», se precizează într-un comunicat de presă.

Principalele activități ale proiectului sunt de tip cenaclu literar şi se vor desfășura de două ori pe lună, o dată la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” Craiova și o dată la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj. Pe parcursul proiectului, participanții vor beneficia şi de alte activităţi ce promovează literatura și creațiile elevilor.