Și-a ucis bunica vitregă cu 10 lovituri de cuţit

0
280

Un bărbat de 32 de ani, din comuna Rast, a fost arestat preventiv, ieri după-amiază, pentru 30 de zile, în baza mandatului emis de Tribunalul Dolj pe numele său pentru comiterea infracţiunii de omor. Bărbatul şi-a ucis, miercuri după-amiază, bunica vitregă, în vârstă de 71 de ani, cu mai multe lovituri de cuţit. Autorul, care a recunoscut totul, le-a declarat anchetatorilor că s-a enervat foarte tare pe bătrână pentru că n-a vrut să recunoască o discuţie pe care o avusese cu o rudă despre problemele medicale pe care le-ar fi avut el.

Fapta s-a petrecut miercuri, 17 februarie a.c., după-amiază, în Rastul Vechi. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Alin Daniel Niţu, de 32 de ani, locuia în satul Rastu Nou, singur, în timp ce rudele sale stau în Rastul Vechi. Miercuri, 17 februarie a.c., s-a dus la locuinţa părinţilor să hrănească păsările, pentru că ei erau plecaţi din localitate, apoi a trecut şi pe la bunici. Bunicul lui era în curte cu nişte vecini, iar bunica sa vitregă, Opriţa Cioară, de 71 de ani, a intrat în casă. El a mers după ea şi a început să-i reproşeze că a auzit-o în urmă cu vreo lună cum îi spunea unei nepoate că el este bolnav, că a slăbit mult şi că ar avea cancer.

S-au apucat la ceartă, pentru că bătrâna n-a recunoscut că ar fi spus aşa ceva, tânărul a spus că a auzit-o cu urechile lui şi discuţiile au continuat până când acesta a pus mâna pe un cuţit din bucătărie cu care a lovit-o repetat în zona toracică, până ce bătrâna n-a mai mişcat, lăsând-o într-o baltă de sânge. A lăsat cuţitul a colo, a ieşit din casă şi a plecat la el acasă, în Rastu Nou, de unde a sunat pe 112 anunţând ce a făcut. A aşteptat liniştit acasă sosirea poliţiştilor şi a procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Anchetatorii au ajuns la faţa locului, au făcut cercetările, cadavrul victimei fiind apoi transportat la morga spitalului din Băileşti, pentru efectuarea necropsiei. În raportul preliminar, medicii legişti au consemnat că trupul neînsufleţit prezenta multiple plăgi produse prin înjunghiere repetată (cel puţin 10 lovituri de cuţit), iar autorul a fost ridicat şi adus la Craiova, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. A fost audiat de procurorul de caz, a recunoscut totul şi a spus că s-a enervat rău pentru că bătrâna n-a recunoscut că-l vorbise de rău. A fost reţinut pe bază de ordonanţă, miercuri noaptea. Iar ieri după-amiază a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de omor.

Judecătorii au admis propunerea procurorilor şi au dispus arestarea inculpatului pe o perioadă de 30 de zile, acesta fiind introdus în arestul IPJ Dolj: „Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj Dispune arestarea preventivă a inculpatului NIŢU DANIEL ALIN, pe o durată de 30 zile începând cu data de 18 februarie 2016 şi până la data de 18 martie 2016, inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 Cpp, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, azi, 18.02.2016”, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj.