Un şmecher analfabet din Poliţia Locală face procese verbale false

3
242

Lucrătorul „principal” Popa Vasile, din Poliţia Locală a municipiului Craiova, îşi făcea impasibil rondul, în Parcul Romanescu, în dimineaţa zilei de 5 august 2012, respirând aer curat şi contemplând peisajul remontant. Deşi era o zi de duminică, aleile parcului erau goale, practicanţii de jogging îşi cam terminaseră treaba, în jurul orei 10,40, când „principalul” Popa Vasile a dobândit, dintr-odată, poftă de organ de ordine. Ferm. Şi a depistat un biciclist care rula, liber ca pasărea cerului, pe o alee „neamenajată în acest scop”, în opinia lui, de rătăcit în Poliţia Locală a municipiului Craiova. Procesul verbal constatator întocmit de Popa Vasile este o mostră de analfabetism şi de parşivenie fără margini, oricum fără legătură cu statutul de funcţionar public. Că „principalul” Popa Vasile scrie cu picioarele, în dispreţul normelor elementare ortografice, e treaba celor care îl ţin în bătătură. Probabil că nu e singurul în această ipostază. Să revenim: la întocmirea procesului verbal de contravenţie, „inventând” o faptă, dincolo de combativitatea orală, ca aceea a lui Crăcănel în căutarea lui Pampon, Popa Vasile avea nevoie de un… martor. Care nu se zărea prin împrejurimi. Aşa că în procesul verbal – seria PL nr.0010147 – apare numele unui anume Călin Mihai, „domiciliat în Călăraşi, str. Sloboziei nr.7, judeţul Călăraşi”. Un martor realmente inventat, fiindcă interesându-ne, strada Sloboziei se numeşte de fapt… Prelungirea Sloboziei şi ar fi greu de crezut că „numitul Mihai Călin”, care mâzgăleşte ceva pe procesul verbal, chiar să nu ştia unde domiciliază. Poliţia Locală a municipiului Craiova are aportul său, de luat în seamă, în ceea ce numim menţinerea liniştii şi ordinii publice. Prin trecerea la noul statut, cel de poliţie locală, de la cel de poliţie comunitară, s-au preluat in corpore toţi angajaţii. Că unii n-au ce căuta în poliţie, pentru că sunt realmente analfabeţi şi funciarmente şmecheri, fiindu-le străin dialogul civilizat, ca să nu vorbim de instanţă cooperatoare, slujitoare, cordială, este o realitate, dar când mai sunt şi de rea credinţă, atunci lucrurile se complică. Procesul verbal din 5 august 2012 întocmit de agentul constatator „principal” Popa Vasile poate fi consultat de şefii săi ierarhici, pentru a se convinge de ceea ce spuneam. Motiv îndreptăţit de a-l trimite să-şi refacă, încă o dată, acum cu temeinicie, clasele a III-a şi a IV-a, care i-ar fi suficiente.(M. Alexandru)

3 COMENTARII

  1. Bai jurnalist specialist in toate care dai lectii cetatii despre tot si toate si care de fapt nu se pricepe la nimic, tu cel care ai reinventat dreptul in materie constitutionala, funciara si civila, pai tocmai dumneata sa nu cunosti ca un proces verbal se critica la instanta si nu in ziare. Ai pierdut acolo,pa si la revedee

  2. Pt “unu mai deștepte ca tine”‘.Era normal ca tu sa fii frustrat.Esti in aceeași situație cu agentul Popa,adică ANALFABET.Invata sa pui virgula,nu o mai pune dupa ureche.Apropo de procesul verbal,in presa poate fi criticat,in instanța,contestat.Dar tu Vasilica ,care poți șapca de gardian public,ca pe o decoratie ,esti in continuare confuz.

  3. Un alt tovaras de braesla pe nume ILIE VASILE, agent comunitar cu acte, dar fara niciun gram de minte, se afla in aceiasi situatie ca si celalalt VASILE la care faceti referire in articol. Daca il vedeti pe strada e bine sa aveti harta Craiovei cu dvs ca sa nu aveti surprize ca va plaseaza pe cine stie ce strada, pt ca nu are habar sa intocmeasca un P.V., iar daca il suparati va veti trezi fara indoiala ca va ia la injuraturi ca la usa cortului, pt ca v-am mai spus ca nu are gram de minte si nici educatie. Ce sa mai vorbim si de bun simt. Poate domnul Mateescu le va da si cateva teste de limba romana, nivel de clasa a V-a si cateva psihologice sa vada cat si cum ii duce capul.
    Afara cu toti neavenitii comunitarii.

Comments are closed.