Craioveanul arestat pentru mai multe infracţiuni la regimul circulaţiei rămâne în spatele gratiilor

0
324

Judecătorii Tribunalului Dolj au respins, ieri, contestaţia lui Bogdan Dane, craioveanul de 34 de ani, arestat miercurea trecută pentru cinci infracţiuni de conducere cu permisul suspendat şi sub influenţa băuturilor alcoolice. În aceste condiţii, bărbatul rămâne după gratii cel puţin până la expirarea celor 30 de zile. Deşi se află în perioada termenului de încercare, după ce, în iunie 2013, a fost condamnat definitiv pentru trafic de droguri de risc la 3 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 6 ani, el a încălcat legea de mai multe ori, motiv pentru care oamenii legii au luat decizia să-l aresteze.

Reamintim că, potrivit IPJ Dolj, pe 9 ianuarie 2016, o echipă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova l-a depistat în trafic, pe bulevardul „1 Mai” din municipiu, pe Bogdan Dane, de 34 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism marca Citroen, deşi are dreptul de a conduce suspendat din data de 15 martie 2015. De asemenea, acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi, întrucât a refuzat testarea cu etilotestul, a fost condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde i-au fost recoltate probe biologice. La momentul respectiv poliţiştii au întocmit în cauză un dosar de cercetare penală, iar în cursul zilei de miercuri, 13 ianuarie a.c., în urma prelucrării, în laboratorul specialiştilor de la Medicina Legală Craiova, a mostrelor biologice, s-a stabilit că tânărul de 34 de ani avea în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,90 g/l.

Prin extinderea investigaţiilor, poliţiştii craioveni au mai stabilit faptul că Bogdan Dane, care este în perioada termenului de încercare după ce a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri de risc, în perioada iulie 2015 – ianuarie 2016, a mai fost depistat de patru ori conducându-şi autoturismul pe drumurile publice deşi are dreptul de a conduce autoturisme suspendat. Astfel, cele cinci dosare penale au fost reunite şi s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de craiovean pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având dreptul de a conduce suspendat (5 infracţiuni) şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pe 13 ianuarie a şi fost prezentat Judecătoriei Craiova, care i-a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, inculpatul a contestat hotărârea, însă n-a avut mai mult noroc nici la Tribunalul Dolj, instanţă care i-a respins ieri contestaţia: „Respinge contestaţia formulată de inculpatul Dane Bogdan, împotriva încheierii de şedinţă din Camera de Consiliu nr.5 din data de 13.01.2016 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Craiova. În baza art. 275 alin 3 CPP: Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu din 18.01.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.