Plenul reunit al Parlamentului dezbate proiectul de lege privind bugetul de stat pentru anul 2018

0
267

Plenul reunit al Parlamentului dezbate, astăzi, legea bugetului de stat pentru anul 2018 şi cea a bugetului asigurărilor sociale, rapoartele adoptate în Comisiile reunite de buget-finanţe, fiind criticate de opoziţie.

Legea bugetului de stat care urmează să fie supusă dezbaterii plenului reunit al Parlamentului a fost adoptată, vineri seară, în comisiile parlamentare de specialitate cu 17 voturi “pentru” şi 14 “împotrivă”.

Aleşii vor ca votul final asupra celor două proiecte de lege să fie dat în data de 21 decembrie într-o şedinţa a plenului Parlamentului..

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, joi, la Bruxelles, că analizează legea bugetului de stat pentru anul 2018 şi se va exprima după ce Parlamentul o va adopta.

Proiectul de buget de stat pentru anul 2018 are în vedere o creştere economică de 5,5%, inflaţie medie anuală de 3,1%, curs mediu de 4,55 lei /euro şi câştig salarial mediu net lunar de 2.614 lei. Deficitul bugetar este estimat la 2,97% din PIB, în timp ce deficitul ESA este de 2,96% din PIB, cu încadrare în ţinta de deficit bugetar de sub 3% din PIB.