Concert de colinde „Dăruind vei dobândi”

0
341

A devenit deja o tradiţie ca în preajma praznicului Naşterii Domnului, Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova, în parteneriat cu Parohia „Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul”  din cartierul Craioviţa Nouă  să organizeze acţiunea caritabilă „Dăruind vei dobândi”, în sprijinul persoanelor de vârsta a treia din această parohie.

  „Ne dorim ca persoanele nevoiaşe să simtă bucuria Naşterii Domnului”

Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul Craioviţa Nouă a găzduit duminică, 17 decembrie, cea de-a VI-a ediţie a concertului caritabil de colinde intitulat „Dăruind vei dobândi”.  Manifestarea, desfăşurată la finalul Sfintei Liturghii, a reunit Grupurile corale ale Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul”, condus de părintele prof. Cristin Sperlea, Şcolii gimnaziale nr. 30 “Mihai Viteazul”  din Craioviţa Nouă, coordonat de profesorul de muzică Ionuţ Tuţă şi de profesoarele de religie Carmen Drăguşin şi Mihaela Ghindă şi Grupul coral al Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul”, condus de teologul Alin Mitroi.

“Aşa cum am îndătinat la parohia noastră în ultimii ani, organizăm şi anul acesta un concert de colinde care să aducă bucuria Naşterii Domnului în inimile credincioşilor care vin la sfintele slujbe şi, totodată, să găsim în sufletele lor disponibilitatea de a fi alături de persoanele nevoiaşe din cuprinsul parohiei noastre. Pentru aceasta, noi identificăm persoanele cele mai vulnerabile, îndeosebi de vârsta a treia, dar şi alte persoane singure, cu probleme materiale deosebite, cu boli, necazuri şi suferinţe, apoi facem apel la credincioşii noştri care fac donaţii pentru ei, cu precădere din produse neperisabile. Ne dorim astfel ca persoanele nevoiaşe care nu se pot deplasa la biserică din pricina bolilor şi  a altor neputinţe cauzate de bătrâneţe, să simtă bucuria praznicului Naşterii Domnului”, a precizat preotul paroh Marius Neacşu.

Potrivit unui comunicat de presă al Mitropoliei Olteniei, concertul caritabil de collide de la Parohia “Sfântul Ioan Botezătorul” – Craioviţa Nouă face parte dintr-un dintr-un proiect mai amplu, derulat de Seminarul Teologic din Craiova sub genericul „Tinerii elevi seminarişti în viaţa pastorală a parohiei”, sub coordonarea părintelui prof. Cristin Sperlea. Un proiect ce presupune implicarea mai activă a elevilor seminarişti în viaţa parohiei, pentru a îmbina astfel activităţile practice cu noţiunile teoretice pe care le învaţă la seminar.