Craiova: Magistraţii Judecătoriei Craiova scoşi în stradă de propunerile legislative vizând modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală

0
304

Magistraţii Judecătoriei Craiova au hotărât, astăzi, în cadrul Adunării generale, ca de mâine, 19 decembrie a.c., pe perioadă nedeterminată, să protesteze. Judecătorii vor întrerupe activitatea şi vor ieşi în faţa instanţei, în intervalul orar 14.00 – 14.15, încercând să tragă un semnal de alarmă în privinţa modificărilor propuse pentru Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, propuneri legislative “făcute pentru a favoriza, în mod excesiv persoanele care comit fapte antisociale”, după cum se arată în comunicatul instanţei.

La Tribunalul Dolj are loc mâine Adunarea Generală, în cadrul căreia urmează să se ia o hotărâre cu privire la modalitatea în care magistraţii de aici, şi ei nemulţumiţi de propunerile legislative, vor alege să protesteze. Judecătorii craioveni nu vor ca protestele lor să-i afecteze pe justiţiabili, astfel că activitatea instanţelor nu va avea de suferit.