Minoră în arest pentru cinci furturi

0
222

O minoră de 14 ani, din Craiova, a fost arestată preventiv pe 30 de zile în baza mandatului emis, ieri, de Judecătoria Craiova, în sarcina acesteia fiind reţinute nu mai puţin de 5 infracţiuni de furt calificat.

Potrivit IPJ Dolj, în urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova, cu sprijinul lucrătorilor Secţiilor 1 şi 2 Poliţie Craiova, a fost depistată şi ridicată pentru audieri, în cursul zilei de luni, Florentina M., de 14 ani, din municipiu.

Din investigaţiile poliţiştilor a rezultat faptul că, în perioada octombrie – noiembrie a.c., minora a săvârşit nu mai puţin de 5 furturi, toate în Craiova, prin care a produs un prejudiciu de 5.800 lei, 500 euro şi un telefon mobil. Patru dintre fapte au fost comise în dauna unor societăţi comerciale, hoteluri sau restaurante, unde minora profita de neatenţia angajaţilor şi sustrăgea sume importante de bani din casele de marcat sau de pe tejghea. De asemenea, în sarcina suspectei s-a reţinut şi un furt din autoturism, comis în noaptea de 02/03 noiembrie a.c., de unde a sustras 500 euro, 1.000 lei şi un telefon mobil, bunuri care au fost recuperate, minora fiind depistată într-un taxi de poliţişti din cadrul Secţiei 2 Craiova la scurt timp de la comiterea faptei.

„În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de minoră pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, iar în baza probatoriului administrat a fost luată faţă de ea măsura reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, fiind introdusă în arestul Inspectoratului”, a precizat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. În cursul zilei de ieri minora, care a mai fost prinsă la furat şi cu alte ocazii însă a scăpat pentru că nu răspunde penal până al vârsta de 14 ani, a fost prezentată Judecătoriei Craiova, care a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea acesteia pentru 30 de zile.