Pompierii doljeni au continuat controalele în baruri şi discoteci

0
87

Pompierii doljeni au continuat seria controalelor demarate ca urmare a tragediei din Clubul Colectiv din Bucureşti, iar până acum, deşi s-au constatat şi deficienţe în timpul verificărilor, nici un local din Craiova nu a fost închis.

Astfel, reprezentanţii ISU Dolj au anunţat că, în perioada 10-15 noiembrie 2015 au fost efectuate alte 18 controale de prevenire la obiective cu aglomerări de persoane din categoria bar, club, discoteci, mall-uri sau altele asemenea. Un număr de 6 locaţii aflate în lista de priorităţi nu au putut fi controlate, localurile respective fiind închise publicului pe termen nedeterminat. Din cele 18 controale efectuate, unul nu a fost încă finalizat, urmând ca documentele de control prevăzute de reglementări să fie încheiate în perioada imediat următoare, după prezentarea, de către administrator, a actelor solicitate de autorităţi.

În urma centralizării datelor obţinute până în acest moment, ca urmare a efectuării controalelor de prevenire, cadrele Inspectoratului au descoperit 46 de deficienţe în domeniul apărării împotriva incendiilor, 4 fiind soluţionate pe timpul controlului, 42 dintre acestea fiind sancţionate, aplicându-se 4 avertismente şi 30 amenzi în cuantum de 93.907 lei. Nu a fost încă aplicată sancţiunea complementară privind oprirea funcţionării vreunuia dintre obiectivele controlate, eventualele astfel de situaţii urmând a fi analizate punctual, în baza documentelor de urbanism puse la dispoziţie de administratori spaţiilor respective.

Principalele deficienţe constatate pe timpul controalelor au constat în neorganizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor; nefuncţionarea parţială a iluminatului de securitate pentru evacuare; exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor utilitare aferente construcţiilor; nerespectarea reglementărilor referitoare la utilizarea focului deschis, precum şi a fumatului şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, după cum au precizat reprezentanţii ISU Dolj.