Poliţia Locală va avea dispecerat pentru Parcul „Romanescu”

0
52

sedinta clmConsilierii municipali sunt convocaţi, astăzi, într-o şedinţă extraordinară pentru a vota noua organigramă a Poliţiei Locale. Pe lângă faptul că poliţiştii locali vor fi mai puţini cu doi, aleşii locali trebuie să înfiinţeze şi dispeceratul care se va ocupa cu monitorizarea video a Parcului „Nicolae Romanescu”.

Cei 27 de aleşi locali se întâlnesc, astăzi, la ora 10.00, în Sala Mare a Primăriei Craiova pentru a vota noua organigramă a Poliţiei Locale. Cum statul de funcţii este şi singurul proiect aflat pe ordinea de zi, consilierii vor suporta mai uşor această deplasare care este una în afara obişnuitei zile din lună când vin şi votează proiectele pentru craioveni. Dacă nu vor exista discuţii pe marginea subiectului, plenul se va termina în numai câteva minute. Asta şi dacă nu, până mâine, autorităţile nu vor adăuga şi alte proiecte care necesită un vot urgent. Cert este că ieri seară, când se redacta acest articol, nu mai fusese anunţată nici o iniţiativă suplimentară de către municipalitate.

Avem 322 de poliţişti locali

Proiectul de hotărâre propune o nouă organigramă a Poliţiei Locale, la trei luni distanţă de la ultima care s-a votat în CLM Craiova. În iulie 2016, aceiaşi consilieri municipali aprobaseră o organigramă fundamentată pe un număr de 324 de angajaţi, iar acum conducerea Poliţiei Locale vine cu o solicitare pentru un aparat de 322 de angajaţi. Dintre care 317 sunt funcţii publice (21 funcţii de conducere şi 296 funcţii de execuţie) şi 5 sunt funcţii contractuale. În referat se precizează că Poliţia Locală Craiova a solicitat şi a obţinut avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Două posturi au fost desfiinţate

Concret, schimbările care se propun prin noua organigrama Poliţiei Locale Craiova sunt dictate de numărul actual de locuitori ai municipiului şi vizează desfiinţarea a două posturi de poliţişti locali. Conducerea poliţei spune că, în sine, orice reducere de personal, chiar şi numai cu două posturile, nu este oportună pentru un municipiu de talia Craiovei, dar că există, totuşi, şi o parte bună în sensul că, fiind vorba de nişte posturi care oricum erau vacante, nu se pune acum problema de concedieri. Pe lângă cele două posturi de poliţişti locali care au fost desfiinţate, s-au mai produs şi unele schimbări de atribuţii în cadrul unor servicii şi birouri.masina politia locala

Dispeceratul va avea cinci poliţişti locali

Noua organigramă prevede şi înfiinţarea unui dispecerat video care va fi operat de Poliţia Locală Craiova şi care va servi la monitorizarea video a Parcului „Nicolae Romanescu”. După modernizare, pentru a proteja investiţia care s-a făcut acolo, parcul a fost dotat şi cu o reţea de supraveghere video, iar imaginile care vor fi furnizate de camerele plasate acolo vor fi înregistrate, urmărite şi procesate de un departament special al Poliţiei Locale Craiova. Biroul Supraveghere Video Ordine Publică şi Circulaţie a fost înfiinţat în cadrul Serviciului Circulaţie şi are în componenţa sa cinci poliţişti locali, coordonaţi de un şef de birou.