Craiovenii pot vizita culisele Teatrului Naţional din Craiova

0
122

Teatrul National CraiovaSâmbătă, 29 octombrie, craiovenii sunt aşteptaţi să cunoască Teatrul Naţional „Marin Sorescu” aşa cum nu au mai avut ocazia până acum! Din această nouă stagiune, instituţia a iniţia proiectul Ziua Porţilor Deschise, prin intermediul căruia spectatorii pot trece dincolo de cortina sălii de spectacol.

«Poate nu v-aţi gândit niciodată de unde vin decorurile pe care le admiraţi în spectacole, unele mai colorate şi nonconformiste, altele clasice. Toate acestea prind viaţă în atelierul de tâmplărie. Costumele capătă contur la atelierul de croitorie şi ajung în cabinele actorilor. Înainte de marea ieşire pe scenă, un loc esenţial este cabina de machiaj. Pe scenă, în sala de spectacol, jocul actorilor este amplificat de spoturile de lumină puse la punct de „luminişti”, dar şi de sunetiştii care au grijă ca fiecare notă muzicală, fiecare sunet să se facă auzite exact în secunda dictată de regizor. Iar lista oamenilor minunaţi din spatele cortinei care fac lucrurile să se întâmple poate continua», menţionează reprezentanţii instituţiei.

Aşadar, pe 29 octombrie sunteţi aşteptaţi să aflaţi poveşti neştiute, să vedeţi ce se întâmplă în fiecare ungher din teatru. Pentru o mai bună coordonare a traseului şi pentru a beneficia de surprizele pregătite de Ziua Porţilor Deschise, spectatorii sunt rugaţi să se încadreze în următoarele intervale orare: 11.00 – 13.00, 15.00 – 17.00, 18.00 – 20.00.