Au început înscrierile la Festivalul-concurs „Vreau să cânt”. Premii de peste 7.000 lei!

0
48

muzica 1Casa de Cultură „Traian Demetrescu” anunţă începerea înscrierilor pentru cea de-a XII-a ediţie a Festivalului-concurs Naţional de Interpretare Muzicală „Vreau să cânt!”, care va avea loc pe data de 19 noiembrie, de la ora 10.00, în Aula Buia a Facultăţii de Agronomie din Craiova. Concursul se va desfăşura pe două secţiuni – muzică uşoară şi muzică populară – şi va oferi premii ce totalizează 7.200 de lei.

Organizat sub egida Primăriei şi Consiliului Local Municipal Craiova, concursul se adresează talentelor din toată ţara şi este structurat pe patru categorii de vârstă: 6-9 ani, 10-13 ani, 14-17 ani şi peste 18 ani. Fiecare participant, solist vocal, va prezenta două piese, la alegere – una în tempo rapid şi alta în tempo lent –, ambele cu negative în format MP3. Concurenţii pot interpreta piesele şi fără negativ sau cu acompaniament personal (interpretare vocal-instrumentală).

Fişa de participare, împreună cu o copie a actului de identitate a participantului, o fotografie recentă, format ¾ şi negativele pieselor pot fi expediate pe adresa de e-mail tradem@tradem.ro, trimise prin poştă la adresa Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, Craiova, strada „Traian Demetrescu” nr. 31, până la 8 noiembrie 2016 (data poştei), sau vor fi depuse personal la aceeaşi adresă, cu specificaţia scrisă clar pe plic «Pentru Festivalul-concurs „Vreau să cânt!”», până la data de 11 noiembrie 2016, ora 16.00. Negativele trimise iniţial nu se pot schimba ulterior.

Potrivit organizatorilor, fişa de participare poate fi obţinută de la sediul instituţiei sau descărcată de pe site-ul http://www.tradem.ro/anunturi/. Lista participanţilor va fi afişată pe site-ul www.tradem.ro în data de 17 noiembrie 2016. Taxa de participare este de 25 lei/concurent şi va putea fi achitată organizatorilor în ziua desfăşurării concursului. Relaţii suplimentare pot fi solicitate de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-16.00, la numărul de telefon 0351.413.369.

Juriul Festivalului-concurs Naţional de Interpretare Muzicală „Vreau să cânt!” va fi format din Mirela Duţă – profesor de canto la Liceul de Arte ,,Marin Sorescu” din Craiova, Livia Celea Streaţă – interpretă de  muzică populară, şi conf. univ. dr. Elmira Sebat – Departamentul de Arte al Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Craiova. Pentru fiecare categorie de vârstă şi secţiune vor fi acordate Premiul  I (400 lei), Premiul al II-lea (300 lei), Premiul al III-lea (200 lei), menţiuni şi diplome.