“U” Craiova – FC Voluntari, meci de podium

0
1547

Universitatea Craiova – FC Voluntari

Stadion: “Ion Oblemenco”, sâmbătă, ora 21.45

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălaşa, M. Constantin, Bancu – Bic, Nistor, Cicâldău – Ivan, Mihăilă, Koljic. Antrenor: Cristiano Bergodi. Rezerve: L. Popescu – Papp, Vătăjelu, Acka, Baiaram, Screciu, Mateiu, Tudorie.

FC Voluntari:  Râmniceanu – Costin, Balaur, Armaș, Vlad – Căpățînă, Ricardinho, I.Gheorghe – Grădinaru, Eric, Mailat. Antrenor: Mihai Teja. Rezerve: Lavin – Puel, Kocic, Bortoneanu, Ilie, Nicolae, Achim, De Lucas, Voinescu, Borţoneanu.

Meciul Universitatea Craiova – FC Voluntari aduce faţă în faţă liderul campionatului şi echipa de pe locul 3. Dacă la Universitatea pretenţiile la vârf sunt justificate, din postura de vicecampioană en-titre şi ca buget, Voluntariul a avut un start de sezon neaşteptat de bun, ţinând cont că a pierdut mulţi jucători între campionate şi nu beneficiază încă de un vârf autentic. Ilfovenii au învins FCSB şi au pretenţii la puncte şi în Bănie.

Despre duelul cu fosta sa echipă, Cristiano Bergodi a spus: „Nu e neapărat un meci special, am fost foarte bine primit acolo, ne-am despărţit fără niciun fel de problemă. Am amintiri foarte frumoase de acolo, am avut perioade bune, dar şi mai puţin bune, ca rezultate. Nu am nicio revanşă de luat, ne-am salvat în primul an, a fost o minune, în al doilea an nu ne-a ieşit aproape nimic, dar amintiri frumoase şi nu pot spune nimic rău despre Voluntari. Va fi un meci foarte greu, întâlnim o echipă bună cu un antrenor valoros. Mihai Teja a început foarte bine campionatul, ca şi anul trecut, când era acolo sus în clasament cu Iaşiul. Suntem atenţi, suntem pregătiţi, avem echipă bună şi sperăm să luăm cele 3 puncte”.

Cicâldău nu s-a antrenat la capacitate maximă săptămâna aceasta, fiind menajat de antrenorul Cristiano Bergodi, care nu ştie dacă îl va utiliza în partida cu FC Voluntari, fiindcă încă există un anumit risc în privinţa sa. „Cicâldău s-a antrenat, dar nu la capacitate maximă. Stă binişor, vom vedea, el este un jucător important, care poate face ceva deosebit şi avem nevoie de el. Jucătorii se simt bine,  stau bine şi cu moralul, ne-am antrenat foarte bine, nu au interacţionat cu persoanele care sunt bolnave. Singurul jucător testat pozitiv s-a antrenat singur (Drăghici, n.r.), pentru că era accidentat” a declarat tehnicianul italian.

Bic: “M-a ajutat perioada petrecută la Chindia”

Revenit la Universitatea Craiova după un sezon petrecut la Chindia, Ovidiu Bic a jucat titular în ultimele două meciuri pentru formaţia din Bănie. „Nu ne-a surprins că Voluntari a învins FCSB, Voluntari are o echipă bună, a făcut 7 puncte în primele 3 meciuri, dar dacă reuşim să ne facem jocul nostru putem câştiga. Avem jucători foarte buni, de calitate, toţi putem ajuta echipa. Cu mai multă ambiţie şi motivaţie pe teren se poate câştiga titlul. E un lucru bun că am reuşit să prind primul 11, mă bucur mult că am făcut două jocuri bune şi sper să rămân în continuare. M-a ajutat foarte mult împrumutul la Chindia, a fost un lucru bun să plec un an, am mai acumulat experienţă, am avut meciuri în picioare şi sper să joc din ce în ce mai bine” a declarat Ovidiu Bic.

Teja: „Nu mergem în excursie la Craiova”

Antrenorul Voluntariului, Mihai Teja, a prefaţat şi el meciul cu liderului campionatului.

„Ne aşteaptă un meci foarte greu, cu o echipă foarte bună, cu o echipă în formă, care are 3 victorii în 3 meciuri, cu un antrenor bun, care cunoaşte acest grup pe care-l avem la Voluntari, fiindcă a lucrat aici. Craiova joacă acasă şi e clar că vrea să câştige. Nici noi nu vom merge în excursie şi sper să dăm totul, jucăm pe un teren bun, pe un stadion frumos şi sper să luăm punct sau puncte. Ne-am dori să câştigăm fiecare meci, nu ne uităm la clasament, luăm fiecare meci în parte şi să scoatem maximum, aşa cum am făcut şi anul trecut, când eram ultimii atunci când am preluat echipa şi la sfârşit eram deasupra liniei. Nu mă uit la clasament, ne aşteaptă meciuri grele. Craiova, ca şi la FCSB, sunt jucători cu mare calitate, s-au bătut la campionat, dar noi suntem o echipă mică, dar cu suflet mare şi dăm totul pentru a avea continuitate în joc şi rezultate şi să construim o echipă puternică. Nu cred că este doar un singur jucător la Craiova care poate face diferenţa, oricare din primii 20 poate face diferenţa când intră pe teren. Cristiano este şi el un antrenor foarte bun, ştiu cum lucrează din punct de vedere tactic” a spus Mihai Teja.

Eric: “Vom da totul să scoatem puncte la Craiova”

Despre duelul cu Universitatea Craiova, brazilianul Eric a spus: „Ar trebui să alerg mai mult cu Craiova, fiindcă întâlnim liderul campionatului. Noi vom da totul să scoatem puncte de acolo. Am început bine sezonul şi nu ne vom opri. Am două assist-uri deja, dar contează victoria. Nimeni nu se aştepta să avem acest parcurs, la câte plecări am avut, dar au rămas oameni de bază. Suntem o familie, toţi alergăm. E devreme să ne impunem obiective, dar avem unele ascunse, pe care le ştim doar noi”.