Balet în Craioviţa Nouă, cu artiştii Teatrului Liric

0
128

Sub genericul ,,Craiova în pași de dans”, Teatrul Liric „Elena Teodorini” organizează începând de astăzi, până la sfârșitul acestei săptămâni, o serie de cinci spectacole de balet în cartierele craiovene. Primul are loc chiar astă-seară, începând cu ora 19.00, pe scena mobilă amplasată în fața Poștei din Craiovița Nouă, pe care artiștii vor prezenta «colaje de lucrări din spectacolele curente de balet ale teatrului, precum ,,El Amor” și ,,Dance with me”, dar și momente coregrafice din spectacole de operă și operetă», după cum a precizat managerul instituției, Antoniu Zamfir.

Următoarele reprezentații vor avea loc mâine, 19 septembrie – în Valea Roșie (zona sensului giratoriu de la piață), vineri, 20 septembrie – în Brazda lui Novac (în spatele Școlii nr. 24), sâmbătă, 21 septembrie – în Rovine (părculețul de la Poștă) și duminică, 22 septembrie – în Piața Prefecturii. Toate vor începe la ora 19.00 și vor dura 50 de minute.

«Am ales să prezentăm craiovenilor spectacole de balet din două motive. În primul rând pentru că în această perioadă ansamblul instituției nu este angrenat în nici un proiect pe termen scurt. În schimb, corul, orchestra și soliștii iau parte la realizarea spectacolului cu opera „Otello”, de Giuseppe Verdi, a cărui premieră va avea loc pe 10 octombrie, când va deschide atât stagiunea artistică 2013-2014, cât și cea de-a XIII-a ediție a Festivalului „Internațional” Elena Teodorini. Iar actorii pregătesc reluarea spectacolului pentru copii „Peter Pan”, în care sunt angrenați și balerinii, dar ei au un volum mai mic de muncă. Al doilea motiv este că, atunci când, în anii trecuți, am susținut spectacole în stagiunea estivală, am constatat că cel mai mare impact la public l-au avut cele de balet», a mai spus Antoniu zamfir, managerul Teatrului Liric.

Acesta a adăugat că prezentarea de evenimente artistice în alte spații decât sala instituției va deveni o obișnuință. „Vom încerca și în viitor să atragem atenția și să stimulăm curiozitatea craiovenilor, pentru a-i aduce apoi în sala teatrului”, a mai declarat Zamfir.

Stagiunea estivală „Craiova în pași de dans” este organizată sub egida Asociației „Craiova – Capitală Cultural Europeană 2021”, cu sprijinul Consiliului Local Municipal și Primăriei Craiova.