Ion Prioteasa, desemnat şeful delegaţiei României la Bruxelles

0
305

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a fost ales în unanimitate să reprezinte în continuare Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România în cadrul Comitetului Regiunilor de la Bruxelles, fiind, totodată, desemnat şeful delegaţiei României în capitala Uniunii Europene.

Ion Prioteasa

„În cadrul întâlnirii de la Tulcea, pe care am avut-o în urmă cu câteva zile, am discutat despre reprezentarea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) în Comitetul Regiunilor de la Bruxelles. Am făcut parte din această structură oficială a Uniunii Europene în mandatul trecut, unde am mai reprezentat UNCJR. Am fost ales în continuare să reprezint consiliile judeţene la Bruxelles şi mă simt deosebit de onorat. Este o recunoaştere a rolului pe care îl are Consiliul Judeţean Dolj, a acestei zone speciale, dar şi pentru mine personal înseamnă foarte mult.

În plus, Consiliul Director al UNCJR, întrunit cu o seară înainte de a ajunge eu la Tulcea, a considerat că eu trebuie să fiu şeful delegaţiei României la Bruxelles, ceea ce mă onorează şi mă obligă şi mai mult. Cu siguranţă că voi avea o activitate mult mai prodigioasă pe plan extern, voi fi mult mai aproape de fondurile europene, voi fi mult mai aproape de toate instituţiile europene», a declarat Ion Prioteasa.

Comitetul Regiunilor este o instituţie foarte importantă la nivel european, unde se regăsesc 344 de reprezentanţi din toate ţările Uniunii Europene. «Este un fel de filtru în faţa Parlamentului European şi orice problemă care se discută în PE şi care aduce oarecum atingere regiunilor şi cetăţeanului trebuie neapărat să primească o viză a Comitetului Regiunilor. Din acest punct de vedere voi reprezenta o delegaţie care are un spectru politic larg, cuprinzând toate partidele politice din România», a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.