Patru irakieni care trecuseră Dunărea ilegal, prinşi de poliţiştii de frontieră doljeni

0
129

Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Dolj au descoperit, duminică, la malul Dunării, patru migranţi irakieni, cu vârste cuprinse între 12 şi 34 de ani, care intraseră ilegal în România, cu barca.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj, în baza unor informaţii obţinute de cadrele unităţii, duminică, în jurul orei 10.30, s-a declanşat o acţiune specifică de combatere a migraţiei ilegale în care au fost cooptate efective din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Piscu Vechi şi din cadrul Postului de Poliţie Desa.

Cu această ocazie, pe malul fluviului Dunărea, în dreptul localităţii Desa, au fost depistate şi reţinute patru persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Persoanele au fost conduse la sediul S.T.P.F. Dolj pentru identificare, ocazie cu care s-a stabilit că este vorba despre cetăţeni irakieni cu vârste cuprinse între 12 şi 34 de ani. Aceştia au declarat că au traversat fluviul Dunărea, din Bulgaria, cu ajutorul unei ambarcaţiuni de mici dimensiuni, condusă de o persoană ale cărei date de identitate nu le cunosc, plătind suma de 200 de dolari fiecare, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei. „Migranţilor le-au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, aceştia fiind predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a declarat subcomisar Dănuţ Rudăreanu, din cadrul Biroului de presă al STPF Dolj.