Ministrul Sănătăţii: Preţurile la 6.000 de medicamente trebuie evaluate

0
215

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a admis, miercuri, la Bacău, faptul că sunt anumite discontinuităţi în privinţa medicamentelor, afirmând că este în lucru, la Minister, o corecţie de preţuri, 6.000 de medicamente trebuind evaluate.

“În România, există medicamente cu preţuri mult mai mari decât în Europa. Asta, deoarece corecţia de preţuri nu s-a făcut din 2015, noi o vom face începând cu 1 septembrie. Adică lucrăm la ea, pentru că sunt 6.000 de medicamente ce trebuie evaluate. Avem un act normativ prin care modificăm inclusiv posibilitatea de a aduce medicamente pe nevoi speciale, până când facem această corecţie, până propunem soluţii pe taxa de claw-back diferenţiată, astfel încât, când stocurile sunt minime, atunci să aducem pe nevoi speciale, dacă există discontinuităţi în aprovizionarea acelui tip de medicament”, a declarat ministrul Sorina Pintea, la Bacău.

Potrivit ministrului, ar putea să apară probleme din cauza clow-back-ului, însă Casa de Asigurări a trimis un set de propuneri care vor fi discutate.

„E adevărat că s-ar putea să fie probleme din cauza claw-back-ului la medicamentele ieftine, dar CAS a trimis un set de propuneri pe care le vom discuta, urmând să se ia o decizie. Medicamentele scumpe, inovative sunt necesare, la rândul lor. Întotdeauna când discutăm despre medicamente, adevărul este la mijloc”, a încheiat ministrul Sănătăţii. (Sursa: Mediafax)