Biografia lui Michelle Obama şi o nouă carte de Barack Obama, lansate în limba română

0
284

Biografia fostei prime doamne a SUA Michelle Obama şi cea mai nouă carte a fostului preşedinte american Barack Obama vor apărea în limba română la Litera, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de editură.

Astfel, biografia lui Michelle Obama, “Povestea mea”, va fi publicată prima, data apariţiei fiind stabilită la nivel global pentru 13 noiembrie. Volumul va fi lansat în România în format tipărit şi în format electronic. Titlul în engleză este “Becoming” şi va fi publicat în douăzeci şi cinci de limbi străine.

Detaliile despre cartea fostului preşedinte al SUA Barack Obama, inclusiv titlul acesteia, precum şi data publicării, vor fi anunţate ulterior.

În memoriile ei, o operă de o reflexivitate profundă, scrisă într-un stil fermecător, Michelle Obama îi invită pe cititori în lumea sa, făcând o cronică a experienţelor care au format-o, pornind de la copilăria trăită în partea de sud a oraşului Chicago, trecând prin anii în care a fost director executiv şi a trebuit să îmbine responsabilităţile de mamă cu cele profesionale, şi ajungând la anii petrecuţi la cea mai vestită adresă din lume, se arată în comunicat.

Descrie cu sinceritate desăvârşită şi cu o inteligenţă vie reuşitele şi dezamăgirile, atât din plan public, cât şi din cel personal, relatându-şi povestea aşa cum a trăit-o, folosindu-se de propriile ei cuvinte şi aşa cum doreşte ea. Plină de căldură, de înţelepciune şi de revelaţii, “Povestea mea” este o însumare neobişnuit de intimă ce vine din partea unei femei inimoase şi plină de caracter, care a sfidat necontenit aşteptările şi a cărei poveste inspiră, potrivit editorilor.

“Procesul de scriere al acestei cărţi a fost pentru mine unul revelator şi plin de însemnătate. În răstimpul până la publicarea cărţii «Becoming», în toamna aceasta, sper că şi voi vă veţi gândi la propriile poveşti, şi am încredere că asta vă va ajuta să deveniţi orice doriţi. Poveştile voastre sunt cele pe care le aveţi acum şi pe care le veţi avea mereu şi sunt poveştile pe care trebuie să vi le asumaţi”, spune Michelle Obama.

La momentul publicării, Michelle Obama va începe un turneu de promovare a cărţii prin Statele Unite şi la nivel mondial, detaliile acestuia urmând să fie anunţate la o dată ulterioară.

Ediţia în limba engleză a cărţii “Povestea mea” va fi publicată în SUA şi Canada de Crown Publishing Group, o divizie a Penguin Random House, iar în Marea Britanie şi teritoriile Commonwealth, de Viking/Penguin Random House UK.

Cartea va fi disponibilă în România la precomandă cu preţ special şi, din 13 noiembrie, online şi în toate librăriile din ţară, la preţul de 49,90 de lei. (Sursa: Mediafax)