Incendiu violent pe strada Ştefan cel Mare

0
344

incendiuDetaşamentul 1 Pompieri Craiova împreună cu Detaşamentul 2 Pompieri Craiova şi Secţia Pompieri Craiova au intervenit, vineri seara, cu  opt autospeciale  de lucru cu  apă şi spumă şi o autoscară pentru stingerea unui incendiu izbucnit la patru case de locuit, în municipiul Craiova, str. Ştefan cel Mare, respectiv str. Olteniei. Având în vedere amploarea evenimentului a fost activată grupa operativă a inspectoratului sub comanda inspectorului şef, colonel Florea Constantin.

Pe timpul intervenţiei a fost găsit într-o anexă a locuinţei un bărbat în vârstă de 72 de ani carbonizat. În urma incendiului au ars acoperişul unei casei de locuit confecţionat din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp. La o altă locuinţă a ars acoperişul confecţionat din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aproximativ  5 mp. La cea de-a treia proprietate, a ars acoperişul casei de locuit confecţionat din lemn cu, placat cu rigips, izolat cu vată minerală şi învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp. Tot în urma incendiului, s-a degradat tencuiala casei pe o suprafaţă de aproximativ 1 mp.

Potrivit reprezentanţilor ISU „Oltenia”, din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului jarul sau scânteii, ca urmare a folosiri  focului deschis în spaţii deschise.incendiu 1