Napoli a câștigat Cupa Italiei

0
262

Napoli a cucerit pentru a 6-a oară în istoria sa Cupa Italiei, chiar împotriva marii rivale, Juventus, în finala de la Roma, disputată fără spectatori și adjudecată la lovituri de departajare, scor 4-2. A fost 0-0 după 90 de minute, dar Napoli a fost singura echipă care a avut ocazii, multe și clare, ultima chiar în prelungirile partidei, dar veteranul Buffon a avut o prestație incredibilă, ca în vremurile sale de glorie. Practic, Juve nu a avut nicio șansă de gol, în timp ce Napoli a irosit 7 ocazii mari de a marca, având și 2 bare.

La lovituri de departajare, pentru Napoli au marcat: Insigne, Maksimovic, Politano și Milik, iar pentru Juve au punctat Bonucci și Ramsey și au ratat și Dybala și Danilo.

Imnul Italiei a fost interpretat de un cântăreț de culoare, Sergio Sylvestre, care pur și simplu a uitat versurile și s-a oprit în două rânduri, oferind momente jenante în liniștea de pe Olimpico. Un alt moment penibil a fost implicarea ostentativă a finanțatorului lui Napoli, Aurelio de Laurentiis, la festivitatea de premiere, de la discursul lui Gatusso în fața echipei și până la ridicarea trofeului.