Revanşa americanilor

0
228

Învinsă de Ghana la precedentele două ediţii ale turneului final, mai întâi în grupe apoi în “optimi”, reprezentativa Statelor Unite s-a răzbunat pe “Stelele negre”, învingând ieri-noapte, în meciul de debut al celor două naţionale la CM, cu 2-1. Rezultat echivalent, în proporţie de 99 la sută, cu o eliminare a africanilor, în contextul în care din grupă mai face parte “nesăţioasa” Germanie şi Portugalia.

Clint Dempsey a lovit în secunda 30, pătrunzând pe locul 5 în topul celor mai rapide goluri la o Cupă Mondială. Ulterior, Ghana a fost echipa mai bună, însă imprecizia, în tot ce a întreprins, s-a opus unei soarte mai bune.

Două execuţii măiastre au dus la un nesperat gol egalizator: pasă cu călcâiul Asamoah Gyan, reluare cu exteriorul Andre Ayew. N-a fost de ajuns. “Yancheii” au dat lovitura cu patru minute înainte de finalul timpului regulamentar, fundaşul rezervă Brooks, înscriind cu o lovitură de cap, după un corner.

Ghana 1-2       SUA

Stadion: Arena das Dunas – Natal, spectatori: 39.760.

Au marcat: A. Ayew 82 / Dempsey 1, Brooks 86.

Kwarasey – Opare, Mensah, Boye, K. Asamoah – Rabiu (Essien 71), Muntari – A. Ayew, Atsu (Adomah 78), J. Ayew (Boateng 59) – Gyan. Selecţioner: Kwesi Appiah.

Howard – Johnson, Besler (Brooks 46), Cameron, Beasley – Jones, Bradley – Bedoya (Zusi 77), Dempsey, Beckerman – Altidore (Johhannsson 23). Selecţioner: Jurgen Klinsmann.

Cartonaşe galbene: Rabiu 30, Muntari 90+2.

Arbitru: Jonas Eriksson (Suedia).