Craiovean arestat pentru tâlhărie

0
85

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din municipiul Craiova, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în baza hotărârii de ieri a Judecătoriei Craiova, pentru comiterea unei tâlhării. Poliţiştii craioveni au stabilit că, în urmă cu o săptămână, tânărul i-a smuls lănţişorul din aur de la gât unei craiovence de 61 de ani.

dubaConform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, marţi, 16 mai a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova au descins la locuinţa unui craiovean despre care aveau date şi informaţii că ar fi comis o tâlhărie. Oamenii legii l-au identificat pe Alexandru Mişu, de 23 de ani, acesta fiind condus la sediul unităţii de poliţie pentru cercetări.

Din investigaţiile efectuate de poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie a rezultat faptul că, pe 10 mai a.c., tânărul a smuls un lănţişor din aur de la gâtul unei craiovence de 61 de ani. „În baza probatoriului administrat în cauză de poliţişti şi analizat de către procurorul de caz, a rezultat că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de tâlhărie, astfel că faţă de suspect s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârşirea acestei infracţiuni. În aceeaşi zi, tânărul a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Dolj”, a precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Ieri, tânărul a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă, care i-a emis mandat pe o perioadă de 30 de zile. Poliţiştii au reuşit recuperarea lănţişorului, acesta fiind restituit persoanei vătămate, şi continuă cercetările în vederea documentării activităţii infracţionale a celui în cauză.