Comisarii Corina Crețu și Karmenu Vella discută, în Malta, viitorul politicii de coeziune

0
186

Comisarul pentru politică regională Corina Creţu și comisarul pentru mediu, afaceri maritime și pescuit Karmenu Vella se află în Malta pentru două zile în scopul de a discuta politica de coeziune post-2020 în această țară cu reprezentanți ai guvernului maltez, precum și cu publicul larg.

Politica de coeziune a adus beneficii tangibile Maltei și orașului Gozo, cu multe proiecte emblematice ce au fost puse în practică cu sprijinul fondurilor europene“, a declarat comisarul Vella. Comisarul Creţu a adăugat: “Mă aflu aici pentru a invita poporul maltez – atât autoritățile, cât și cetățenii – să participe la discuția despre viitoarea politică de coeziune și, de fapt, despre ce fel de Europă ne dorim în viitor.

În Gozo, cei doi comisari europeni se vor întâlni cu dna Elena Dalli, ministru pentru afaceri europene și egalitate, și cu dna Justyne Caruana, ministru pentru Gozo și Aaron Farrugia, secretar parlamentar pentru fonduri europene și dialog social.

Înalții oficiali europeni vor vizita parcul industrial Xewkija, finanțat cu fonduri UE,  și vor avea un dialog cu cetățenii  despre viitorul polticii de coeziune în ceea ce privește Malta și Gozo. În a doua zi a vizitei, la Valletta, comisarul Creţu va vizita proiecte cu finanțare europeană din domeniul dezvoltării urbane durabile, turismului și transportului.