Comercianţii craioveni, „în vizorul” poliţiştilor

0
228

În această perioadă, Poliţia Romana desfăşoară activităţi specifice  pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică şi protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit în perioada Sărbătorilor Pascale. În acest context, în cursul zilei de vineri, 15 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Poliţiei Municipiului Craiova, împreună cu inspectori din cadrul Departamentului de Inspecţii al MADR au organizat, în municipiul Craiova, o amplă acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „comercializării legumelor şi fructelor si produselor din tutun”. În cadrul acţiunii, oamenii legii au verificat 30 de societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate, precum şi mai multe mijloace de transport marfă. În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 91.500 lei.

Totodată, oamenii legii au confiscat aproape peste o tonă de legume-fructe în valoare de aproape 5 000 lei şi aproape 1000 de ţigarete. Astfel, în timpul controlului efectuat la o societate comercială din Piaţa Centrală din Craiova, poliţiştii au constatat că, reprezentanţii societăţii ofereau spre vânzare cantitatea de 500 kg cartofi, pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă.

„Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 10.000 lei dispunându-se totodată confiscarea cantităţii de  cartofi, în valoare de  1250 lei, pentru care nu s-au prezentat documente de provenienţă”, a precizat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.