Clara Mărgineanu: pledoarie pentru valori, modele, vieţi exemplare

0
285

În Salonul Medieval al Casei de Cultură „Traian Demetrescu” are loc astăzi, de la ora 18.00, o nouă întâlnire din cadrul proiectului lunar „Taifasuri Rânduite Artistic Despre Emoţii Manifestate” (TRADEM). Invitată la dialog deschis cu publicul este Clara Mărgineanu, care va susţine conferinţa intitulată „Destine cu har – pledoarie pentru valori, modele, vieţi exemplare”. Întâlnirea va fi moderată de Liliana Hinoveanu, poetă şi realizator de emisiuni la Radio România Oltenia Craiova. Intrarea publicului este liberă.

Clara Mărgineanu (n. 4 iulie 1972, Bucureşti) a lucrat 17 ani în TVR, 10 ani pentru TVR Cultural. A absolvit Facultatea de Film din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti şi este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 2001. A obţinut Premiul pentru Jurnalism Cultural, decernat de Asociaţia Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România (A.P.L.E.R.), pentru anul 2005; Premiul pentru Publicistică decernat de revista „Luceafărul” (2008); Premiul „OPERA PRIMA”, decernat de Uniunea Cineaştilor din România (U.C.I.N.) pentru documentarul ,,Zavaidoc” (2009). Este autoarea a zece volume, cel mai recent, „Destine cu har”, apărut anul trecut la Editura „SMart”, cu sprijinul Asociaţiei culturale FAIR („Folkul acasă în realitate”).

„Taifasuri Rânduite Artistic Despre Emoţii Manifestate” (TRADEM) este un proiect iniţiat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, cu scopul de a promova relaţia dintre cunoaştere, raţiune şi emoţii manifestate prin dialogul cultural-artistic dintre specialişti în diferite domenii şi publicul larg.