Profesor de la C. N “Carol I”, distins cu Premiul Mentor pentru Excelenţă în Educaţie

0
136
Ofelia Burtea

Profesor de Limba şi literatura română în cadrul Colegiului Naţional “Carol I” din Craiova, Ofelia Burtea a primit Premiul pentru Excelenţă în Educaţie în cadrul galei de decernare care s-a desfăşurat miercuri, 16 aprilie a.c. la Cluj Napoca. Aflat la cea de-a patra ediţie, evenimentul a fost organizat de MOL România şi Fundaţia pentru Comunitate. Cei zece profesori premiaţi şi elevii acestora au primit au primit distincţii la competiţii şi festivaluri interne şi internaţionale din domeniul artistic, sportiv sau ştiinţific.

Ceremonia de decernare a premiilor a fost onorată de prezenţa academicianului Solomon Marcus, matematician, care a vorbit audienţei despre problematica mentoratului. Cei zece laureaţi au primit un premiu în valoare de câte 8.000 de lei şi un trofeu special, Trofeul Mentor, realizat de renumitul artist Ioan Nemţoi. “Cu toţii ne-am asumat anumite încercări sub îndrumarea unor mentori, chiar dacă poate la momentul respectiv nu înţelesesem pe deplin cât de important a fost rolul acestora în ghidarea paşilor noştri. Prin acordarea Premiilor Mentor pentru Excelenţă în Educaţie recunoaştem valoarea acestor oameni, care dezleagă greutăţile atârnate de aripile tinerilor, pentru a-i învăţa să zboare mai departe singuri. Premiem profesori deosebiţi pentru că au format generaţii întregi de oameni şi pentru că îi ajută pe tineri să descopere cât de puternici sunt, de fapt”,  a declarat Kinga Daradics, Country Chairman MOL România.

Cei zece mentori au fost selectaţi de către Consiliul Director al Fundaţiei Pentru Comunitate, care a primit 505 dosare prin care au fost nominalizate 174 de persoane pentru această a 4-a ediţie a Premiului Mentor. La fel ca în cazul ultimelor două ediţii, unii dintre premianţi au fost nominalizaţi a doua oară. Nominalizările pot fi repetate pentru ediţiile viitoare. „Majoritatea laureaţilor acestei ediţii au fost nominalizaţi de către tineri sau părinţii tinerilor talentaţi descoperiţi de către ei. Numărul ridicat al nominalizărilor arată respectul existent faţă de munca educaţională”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.

Premiile Mentor pentru Excelenţă în Educaţie – ediţia 2014

La Gala de decernare a premiilor cei doi organizatori: Fundaţia Pentru Comunitate şi MOL România au lansat ediţia a cincea a acestui program. Similar cu anii trecuţi, nominalizările pot fi făcute până la data de 31 decembrie 2014. Dosarele de nominalizare trebuie întocmite în conformitate cu anunţul Programului. Mai multe detalii despre program pe www.molromania.ro şi www.pentrucomunitate.ro