Descinderi la craioveni suspectați de contraband cu țigări

0
122

Poliţiştii craioveni au descins, ieri dimineață, la 11 locaţii din municipiul Craiova, la locuinţele şi sediile comerciale ale unor persoane suspectate de deţinere de produse din tutun în mod ilegal şi contraband cu țigări. Oamenii legii au găsit și confiscate peste 175.000 tigarete (8.919 pachete), precum şi suma de 260.000 lei. Mai mult, a fost indisponibilizat și un autoturism folosit de suspecți la transportul țigărilor de contrabandă. Polițiștii cercetează 14 persoane în acest dosar.

În continuarea cercetărilor ce se efectuează în cadrul unui dosar penal aflat în lucru la Secţia 5 Poliţie Craiova, ieri dimineaţă, în baza autorizaţiilor emise de magistraţii Judecătoriei Craiova oamenii legii au efectuat 11 percheziţii la locuinţe şi spaţii comerciale aparţinând unor persoane despre care existau indicii că desfaşoară activităţi ilegale constând în transportul, depozitarea şi comercializarea de produse din tutun provenite din contrabandă. Poliţiştii craioveni au fost găsit şi ridicat în vederea confiscării peste 175.000 ţigarete (8.919 pachete ţigări), diferite marci, care nu aveau aplicat timbre de marcaj fiscal, fiind introduse ilegal pe teritoriul României. De asemenea, la locuința unuia dintre suspecți a fost găsită suma de 266.800 lei despre care există indicii temeinice că provine din săvârşirea de infracţiuni, suma respectivă fiind ridicată în vederea cercetarilor. Totodată, într-un autovehicul al altui suspect polițiștii au mai găsit aproximativ 500 pachete ţigări fără marcaj fiscal, fapt pentru care s-a dispus indisponbilizarea acestuia.

“La sediul Secţiei 5 Poliţie au fost conduse pentru cercetări 14 persoane cu vârste cuprinse între 19 şi 49 ani, din municipiul Craiova cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de depozitare, transport, deţinere produse din tutun provenite din contrabandă şi pentru documentarea întregii activități infracționale”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.