Bercea Mondialul şi soţia sa, incriminaţi de convorbirile telefonice

0
78

La sfârşitul săptămânii trecute, vineri, 15 aprilie, la o zi după ce a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, instigare la mărturie mincinoasă neurmată de executare şi portul cuţitului, fără drept, în locuri şi împrejurări în care s-ar putea primejdui viaţa ori integritatea corporală a persoanelor, magistraţii Tribunalului Olt au prelungit starea de arest preventiv a lui Sandu Anghel zis “Bercea Mondialul” cu încă 60 de zile, considerând că temeiurile ce au determinat această măsură impun în continuare privarea de libertate a inculpatului. Având în vedere influenţa pe care Bercea Mondialul a avut-o asupra martorilor şi chiar asupra victimei, aceştia ajungând să mintă pentru a-l scoate “basma curată” pe interlop, decizia judecătorilor din Olt este absolut justificată.

Sandu Anghel

Reamintim că joi, 14 aprilie a.c., procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au finalizat cercetările în cauza în care Sandu Anghel zis „Bercea Mondialul” era cercetat pentru că şi-ar fi înjunghiat nepotul şi, pentru că ancheta a confirmat acest lucru, Bercea a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat. În plus, procurorii au mai reţinut în sarcina acestuia şi infracţiunea de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, instigare la mărturie mincinoasă neurmată de executare şi portul cuţitului, fără drept, în locuri şi împrejurări în care s-ar putea primejdui viaţa ori integritatea corporală a persoanelor. Alături de el, în stare de libertate însă, au fost trimişi în judecată Fănica Anghel zisă “Stela”, soţia lui Bercea, şi unul dintre fiii acestuia, Florin Anghel zis “Ambasador”.

Fănica Anghel

Bercea către soţie: “Să îi spui lui Mihăiţă să declare că l-a văzut când a coborât scările”

Din cercetările oamenilor legii s-a stabilit că în timp ce fiul său “Ambasador” i-a fost complice lui Bercea la înjunghierea nepotului său, Ionuţ Anghel, nevasta sa s-a ocupat ulterior să-i “convingă” pe martori şi chiar pe victimă să declare că nu Bercea este autorul faptei. Dacă s-ar fi bazat doar pe mărturii, anchetatorii ar fi avut probleme în stabilirea stării de fapt, pentru că, la două zile după ce a declarat până şi în presă că Sandu Anghel l-a înjunghiat în bar, victima a fost lovită subit de amnezie şi şi-a schimbat declaraţia, indicându-l drept autor pe Ion Grinică Anghel, fiul minor al lui Bercea. După comiterea faptei, Bercea Mondialul a părăsit localitatea de domiciliu, fiind depistat după două zile, pe 19 februarie a.c., în Bucureşti. În tot acest timp Bercea a încercat atât direct, cât şi prin soţia sa, să-i determine pe toţi cei implicaţi să susţină nevinovăţia sa, însă interceptările convorbirilor telefonice i-au dat de gol. Una dintre convorbirile telefonice relevante pentru oamenii legii a avut loc pe 18 februarie, la ora 14.00, la o zi după comiterea faptei, între Bercea şi soţia sa:

Sandu Anghel: Alo!

“Stela”: Da!

Sandu Anghel: Să vorbeşti cu românca din bar şi să îi spui să declare că ăla a fost tăiat lângă uşa de la intrare în bar.

“Stela”: Aşa a spus că declară!

Sandu Anghel: Să spună că ea a văzut când a fost tăiat. Să spună că mai întâi s-au împins şi după aceea a băgat cuţitul în el. Acest lucru l-am văzut cu ochii mei.

“Stela”: Aşa i-am spus să declare!

Sandu Anghel: Şi dacă o întreabă de mine să spună că nu mă cunoaşte! Şi să declare că fiul tău l-a tăiat (n.r. – este vorba despre Ion Grinică Anghel). Şi că crima nu a făcut-o cu un cuţit, a făcut-o cu un briceag cu care l-a văzut în mână. Hai, bine!

“Stela”: Bine!

S-a stabilit că “românca din bar” pe care nevasta lui Bercea trebuia să o înveţe ce să spună era barmaniţa care fusese de serviciu în seara în care se petrecuse incidentul. Aproximativ 20 de minute mai târziu, Bercea îşi sună din nou soţia, cu indicaţii pentru ce trebuie să declare administratorul barului:

Sandu Anghel: Alo!

“Stela”: Da!

Sandu Anghel: Să îi spui lui Mihăiţă (n.r. – Cârjaliu Mihăiţă, proprietarul barului SC Stel Flor SRL ce funcţiona în clădirea închiriată de la Bercea) să declare că l-a văzut când a coborât scările. Cu briceagul în mână şi s-a urcat în maşină şi cumnatul lui era la volan. Şi când a intrat în bar şi a întrebat ce s-a întâmplat a spus că l-a tăiat fiul lui Bercea. Unde l-a tăiat? Aici în bar l-a tăiat. S-au bătut şi după aceea s-au tăiat.

“Stela”: El a întrebat-o şi pe barmaniţă!

Pe 17 februarie a.c., Ionuţ Anghel zis “Mercedes” juca biliard împreună cu alte persoane în barul “Cabană”, situat într-un imobil ce-i aparţine lui Sandu Anghel, din localitatea Drăgăneşti-Olt. Ştiind că tânărul este acolo, Sandu Anghel, înarmat cu un cuţit şi un topor, însoţit de fiul său Florin Anghel zis “Ambasador”, s-au dus în localul respectiv şi, în momentul în care a intrat, Bercea a lovit cu toporul în uşa de acces, după care au început să se certe. Ionuţ Anghel a încercat să fugă, însă a fost prins de Florin Anghel, iar Bercea i-a aplicat o lovitură cu cuţitul la nivelul hemitoracelui drept. După ce partea vătămată a fost înjunghiată, inculpaţii Anghel Sandu şi Anghel Florin au îmbrâncit-o pe scări până în faţa imobilului unde, văzând că starea acesteia este gravă, au abandonat-o, s-au urcat în autoturismul cu care veniseră la bar şi au plecat spre municipiul Slatina.

Bercea către un martor: “L-a tăiat fiul meu să zică!”

În plus, cât s-a sustras cercetărilor, Bercea Mondialul nu s-a ferit să-i sune şi el pe proprietarul barului şi pe tatăl acestuia, Florin Cârjaliu, insistând ca aceştia să se asigure că barmaniţa va da o declaraţie care să-l incrimineze pe Ion Grinică Anghel. Astfel, pe 19 februarie, dimineaţa, la ora 7.38, în timp ce era la Bucureşti, Bercea l-a sunat pe Florin Cârjaliu:

Florin Cârjaliu: Alo, da?

Sandu Anghel: Alo, unde eşti, mă?

Florin Cârjaliu: Acasă.

Sandu Anghel: A venit ăia?

Florin Cârjaliu: Nu veniră până acum.

Sandu Anghel: Bine, când vine să-mi dai şi mie un bip.

Florin Cârjaliu: Îhî, îhî, da…

Sandu Anghel: Mă asculţi, ca să ştiu, bă nene să arate fata unde l-a…, unde l-a tăiat la uşă, că asta vrei. Unde l-a tăiat? Aici la uşă l-a tăiat.

Florin Cârjaliu: Da, da, da…

Sandu Anghel: Până să iese.

Florin Cârjaliu: Aha, aha…

Sandu Anghel: S-au brâncit, s-au…, vorbeşti tu cu fata!

Florin Cârjaliu: Da, da, da… da fata nu-i…, nu-i acasă, că fusei, când strigai la ei…

Sandu Anghel: Dar o cheamă, o cheamă şi pe ea astăzi?

Florin Cârjaliu: Da, da, da, păi o cheamă, că ta’c-so zise că plecă să o caute nu ştiu pe unde, dacă e să fie acolo, că s-a certat cu ea.

Sandu Anghel: Şi Mihăiţă… Bă, bă Mihăiţă să-i spună: da domne, am văzut pe acesta cum…

Florin Cârjaliu: Da. Da, da, ştie, da, da, da…

Sandu Anghel: Cum se deschide la uşă acolo, l-a tăiat fiul meu să zică!

Florin Cârjaliu: Da, da, da, da, da, să ştie, ştie treaba, da.

Sandu Aanghel: Bine şi când vine, să-mi dai bip, să mă suni şi pe mine, Berceo…, după aşa…

Florin Cârjaliu: Da, da… Da, da, da…

Şi acestea sunt doar câteva dintre interceptările care probează vinovăţia lui Bercea Mondialul, a fiului său şi a soţiei sale, trimişi în judecată de procurori. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Olt pe 14 aprilie a.c., în ziua următoare instanţa dispunând prelungirea arestării preventive a lui Bercea Mondialul cu încă 60 de zile. Apărătorii acestuia au formulat recurs împotriva deciziei instanţei, recurs care se va judeca în cursul acestei săptămâni la Curtea de Apel Craiova.