Tottenham, surpriza optimilor de finală

0
511

Tottenham Hotspurs a propus cel mai surprinzător rezultat al fazelor eliminatorii din Europa League de până acum, fiind învinsă de Dinamo Zagreb cu scorul de 3-0. Una dintre echipele favorite să câștige acest sezon de Europa League, Tottenham a pierdut surprinzător calificare în sferturile de finală în Croația. Deși era văzută drept calificată după 2-0 pe teren propriu, Mourinho a cedat în prelungiri după ce dinamoviști au marcat golul victoriei în prelungirile partidei în minutul 106.Cu o prima repriza fără gol marcat, Tottenham părea să nu pierdă avantajul de două goluri în fața croaților însă în a doua repriza Dinamo a înscris cele două goluri care urmau să trimită meciul în prelungiri prin dubla lui Mislav Orsic.

Dinamo Zagreb-victorie fără principal

Fosta adversară a campioanei României în calificări, Dinamo Zagreb, a câștigat calificarea în fața englezilor fără antrenorul principal Zoran Mamic, din cauza faptul că fostul tehnician al formației din Croația a fost reținut de poliția din fosta membră a Iugoslaviei. Cu Damir Krznar în premieră pe banca lui Dinamo, campioana Croației a reușit cel mai surprinzător rezultat dintr-o competiție europeană din acest sezon.

Înainte să o învingă pe Tottenham, Dinamo a obținut 6 victorii, 4 dintre ele venind din grupa K, grupă pe care a câștigat-o cu 14 puncte.