Chelsea şi Bayern, în sferturile Champions League

0
537

Chelsea Londra şi Bayern Munchen sunt ultimele echipe calificate în sferturile Champions League, după încheierea fazei optimilor. În cazul bavarezilor, deţinătorii trofeului, ecuaţia foarte simplă, după ce câştigaseră în deplasare cu 4-1, cu Lazio Roma. În retur, trupa lui Flick a fost mai milostivă, s-a impus numai cu 2-1. Lewandowski (33) a marcat din penalty, iar Choupo Moting (73), venit de pe bancă, a majorat diferenţa. Tot o rezervă, Parolo (82), cu o lovitură de cap, a stabilit scorul final.

Chelsea câştigase primul duel cu Atletico Madrid, 1-0 pe Arena Naţională, iar în retur remontada nu s-a produs, londonezii rămânând neînvinşi cu Tuchel pe bancă. S-au impus cu 2-0 în a doua manşî, după două contraatacuri purtate de Werner şi Pulisic şi finalizate de Ziyech (30) şi Emerson (90+3), acesta din urmă marcând la prima atingere a mingii.

În sferturi sunt două echipe din Germania – Bayern Munchen şi Borussia Dortmund, trei din Anglia – Manchester City, Liverpool şi Chelsea, una din Franţa – PSG, una din Portugalia – FC Porto, şi una din Spania – Real Madrid. Vineri este tragerea la sorţi a sferturilor.