Alb-albaştrii sub lupă – meciul cu UTA

0
681

Pigliacelli – Unica intervenţie a fost la reluarea lui Papp, italianul având un reflex excelent. În rest, a mai prins unele mingi aruncate în careu, de această dată a fost mai inspirat la ieşiri. Deşi oaspeţii au avut 9 cornere, nu au creat pericol.

Vătăjelu – Confirmă perioadă bună pe care o parcurge, şi-a rezolvat problemele din defensivă şi a contribuit permanent la construcţie, a apărut în jumătatea adversă, a creat superioritate, iar când a intrat şi Camara au fost momente de panică în defensiva arădeană. L-a lăsat bine pe Camara, simţind că este în ofsaid, la faza în care Nistor şi Cicâldău au verticalizat excelent. A avut un şut de la 30 de metri în debutul părţii secunde, dar n-a prins poarta. Va juca în stânga la meciul cu FCSB, în care Bancu este suspendat, urmând ca Vlădoiu să reintre în dreapta, la revenirea de la Euro U21.

Papp – Protagonist în trei faze importante. A reluat modest cornerul executat de Cicâldău, care l-a găsit liber în mijlocul careului. A luftat la centrarea adversarilor şi i-a testat reflexele lui Pigliacelli. În sfârşit, în prelungiri, la duelul cu Erico, brazilianul a lovit mingea cu mâna şi s-a dictat penalty. În rest, evoluţie destul de sigură.

Constantin – Cu excepţia meciurilor cu Chindia, evoluţiile sale au fost de metronom, şi-a rezolvat duelurile, are soluţii şi pe construcţie. Totuşi, putea să taie atacul advers, cu un fault, aproape de centru şi l-ar fi scutit pe Bancu de cartonaşul galben care-l scoate din cărţi pentru meciul cu FCSB.

Bancu – Evoluţie bună, a avut şi acea ocazie, dar şutul cu dreptul nu a nimerit poarta. Acum Craiova are doi fundaşi laterali ofensivi, tehnici, două „pistoane”, care pot crea superioriate în jumătatea adversă. Mai bine şi-ar fi „rezervat” galbenul mai devreme, pentru a sta într-un alt meci decât cel cu FCSB.

Mateiu – Remarcat de mulţi, inclusiv de Rădoi, care l-a trecut pe lista adiţională de convocări, nu impresionează cu nimic, dă impresia că este util în sistemul 4-2-3-1, dar numai pe aglomerări, pe tranziţia negativă. A pasat din nou greşit pe final riscând un contraatac advers, la fel ca în meciul cu Hermannstadt.

Nistor – Unul dintre cele mai bune meciuri ale sale de când a venit la Universitatea Craiova. A fost printre puţinii care şi-a asumat riscuri, pasând între linii şi forţând pătrunderi, verticalizând jocul care se împleticea în nişte un-doi-uri de-a latul terenului. A avut servicii excelente pentru coechipieri, dar a apărut şi la finalizare, spărgând gheaţa, cu primul său gol stagional. Parcă exasperat de ratări, a descins în careul advers şi a găsit breşa către plasă.

Cicâldău – A oferit câteva pase bune, a executat două lovituri libere fără să pună pericol, cam puţin pentru el, mai ales că au mai fost destule momente în care a greşit, n-a fost inspirat. Are deja câteva meciuri în care nu se ridică la nivelul său obişnuit.

Fedele – Parcă a intrat mai bine decât în meciul de la Mediaş, mai determinat, mai implicat, aşa cum era nevoie pe final de joc, a câştigat câteva dueluri, a pasat când trebuia.

Câmpanu – Destul de subţire, şi fizic şi în evoluţie, nu s-a remarcat cu nimic, a avut un şut blocat în prima repriză, putea fi înlocuit mai devreme.

Camara – Şi-a pus amprenta pe joc când a intrat, a fost prezent aproape în toate acţiunile ofensive, chiar dacă n-a prea fost inspirat la finalizare. O dată a tras în portar, apoi i-a pasat lui Bancu, de fiecare dată având soluţia Tudorie. L-a găsit o singură dată pe atacant, dar cu un şut, nu cu o pasă, „împuşcându-l” practic în cap cu acea minge. În condiţiile în care Vlădoiu va fi titular cu FCSB, probabil îl vom vedea pe Camara din primul minut.

Ivan – Nu făcuse o repriză rea, s-a implicat în joc, a coborât permanent la combinaţii, nu a avut însă mingi de speculat în careu. S-a accidentat uşor şi nu a vrut să rişte. Într-un fel, e mai bine pentru el că nu este la lot, are două săptămâni să se pregătească pentru finalul de sezon, oricum nu ar fi jucat probabil decât foarte puţin la naţională.

Tudorie – După evoluţii bune în puţinele minute pe care le avusese la dispoziţie în ultima perioadă, a şi spart gheaţa. A fost ignorat de două ori de Camara, deşi se afla în poziţii ideale de a marca, l-am văzut reacţionând, evident frustrat că nu i s-a pasat. Şi-a asumat execuţia penalty-ului, a luat mingea repede şi nu a mai dat şansa altcuiva, profitând şi de faptul că Nistor, Cicâldău şi Ivan probabil primii trei executanţi, fuseseră înlocuiţi. A marcat fără probleme, şi dacă rata s-ar fi repetat, fiindcă Iacob ieşise undeva la 6 metri înainte să şuteze Tudorie.

Baiaram – A avut un şut în prima repriză, dar în stilul său, îşi face mingea pe dreptul şi trage cu latul, mai mult o pasă la portar, încearcă să plaseze mingea, dar fiind în unghi nu găseşte colţul lung. Fază la indigo şi în repriza secundă, după o pasă excelentă din prima a lui Nistor, pătrunde în interior şi trage destul de slab, mingea fiind deviată în corner. Protejează bine mingea, îl ajută fizicul, dar este de multe ori în contratimp, pierde momentul pasei. A ratat şi acea şansă mare, unu la unu cu portarul advers, plecase bine pe culoar la pasa lui Nistor, preluase excelent, a „cules” mingea din alergare, dar a tras slab, noroc că a apărut „Ceapă” şi a marcat.

Vlădoiu – Şi-a pierdut locul de titular, meritat, Vătăjelu fiind în formă. A intrat pe final. În mod normal, ar fi trebuit distribuit pe postul său, de fundaş dreapta, iar Camara menţinut atacant dreapta şi Vătăjelu trecut extremă stânga, ceea ce a jucat prin Cehia. Ouzounidis ori nu cunoaşte acest aspect, ori se teme pe final de anumite intrări nesăbuite ale lui Vlădoiu aproape de poartă şi preferă să-l ţină avansat.

Căpăţână – A intrat să mai bifeze un meci, nu i-a dus nimeni dorul.

 

Foto: ucv1948.ro