Trei răniţi în urma atacului unui câine agresiv

0
63

Un bărbat de 82 de ani, din Filiaşi, a fost rănit grav şi alte două persoane, un bărbat şi o femeie, de 49, respectiv 23 de ani, au suferit leziuni care nu le pun viaţa în primejdie, după ce au fost atacaţi, în gospodărie, de un câine care a devenit agresiv. Incidentul s-a petrecut ieri, în jurul prânzului, victimele fiind transportate la spital pentru îngrijiri. Medicii de pe ambulanţă au putut să preia răniţii abia după ce jandarmii au folosit spray-ul lacrimogen împotriva animalului. Au fost anunţate autorităţile, câinele fiind ridicat de un echipaj al Serviciului de Ecarisaj Craiova.

ranitJandarmii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj au fost anunţaţi prin apelul de urgenţă 112, ieri, în jurul orei 12.00, că o persoană din Filiaşi a fost muşcată de un câine agresiv. Jandarmii i-au anunţat şi pe poliţiştii din localitate cu privire la cele sesizate, apoi au ajuns rapid la faţa locului şi au văzut, în curte, un bătrân rănit, care era căzut la pământ, şi lângă el un alt bărbat care încerca să-l protejeze de câine. Între timp au ajuns şi două echipaje de prim-ajutor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj şi unul de la Ambulanţă, însă câinele, rasa Tosa Inu, a devenit din nou agresiv, astfel că jandarmii au folosit sprayul lacrimogen pentru a-l goni, astfel încât cadrele medicale să intre în curte şi să-i ajute pe răniţi.

Poliţiştii au demarat cercetările şi, din primele verificări au stabilit că, în jurul orei 12.00, din motive necunoscute deocamdată, câinele a devenit agresiv şi l-a atacat pe Gheorghe Bolţaşu, de 82 de ani, în curtea locuinţei. În ajutorul bătrânului au intervenit alte două persoane, fiul acestuia, Marian Bolţaşu, de 49 de ani, şi concubina celui din urmă, Cristian Biriboi, de 23 de ani. Atât bătrânul, care era în şoc hemoragic din cauza leziunilor grave suferite, cât şi tânăra de 23 de ani, care este însărcinată, şi a fost muşcată de coapsa stângă, au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, pentru acordarea de îngrijiri medicale, în timp ce bărbatul de 49 de ani, care a scăpat cel mai uşor, a primit îngrijiri la Spitalul din Filiaşi.

Poliţiştii din Filiaşi au informat autorităţile locale, astfel că la faţa locului a venit un echipaj de la Serviciul Ecarisaj Craiova care a preluat câinele pentru a-l duce la Adăpostul de la Breasta. „Poliţiştii doljeni continuă investigaţiile, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală, în conformitate cu prevederile legale, sub aspectul comiterii infracţiunilor de neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane şi vătămare corporală din culpă”, a precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.