Face 15 ani de puşcărie după ce şi-a ucis mama şi i-a aruncat cadavrul în fântână

0
73

Judecătorii de la Tribunalul Dolj l-au condamnat pe doljeanul de 38 de ani, ajuns după gratii în octombrie anul trecut pentru comiterea infracţiunii de omor, la 15 ani de detenţie. În urma unei anchete a poliţiştilor şi procurorilor criminalişti de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj s-a stabilit că bărbatul şi-a omorât mama în bătaie şi i-a aruncat cadavrul într-o fântână părăsită de la marginea comunei Perişor. El a recunoscut totul în faţa judecătorilor şi a cerut să beneficieze de reducerea limitelor de pedeapsă. Hotărârea, pronunţată miercuri, 15 martie a.c., nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. Între timp însă, bărbatul rămâne în spatele gratiilor.

tribunalReamintim că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj finalizau cercetările şi dispuneau, în luna ianuarie, trimiterea în judecată a lui Rozel Sîrbu, de 38 de ani, din comuna doljeană Perişor, pentru comiterea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie. Dosarul s-a înregistrat pe 5 ianuarie a.c. pe rolul Tribunalului Dolj, magistraţii instanţei prelungind periodic măsura arestării preventive faţă de inculpat.

Rozel Sîrbu a ajuns după gratii în octombrie anul trecut, mai exact pe 14 octombrie, în baza ordonanţei de reţinere pe 24 de ore emisă de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj pe numele său, pentru omor, după ce s-a stabilit că şi-a ucis mama. Potrivit anchetatorilor, fapta s-a petrecut pe 17 septembrie, în comuna Perişor. O vecină a sesizat dispariţia femeii la Poliţie, după ce n-a mai văzut-o câteva zile la rând, astfel că oamenii legii au demarat investigaţiile. Au stabilit că femeia a fost în vizită la fiul său, Rozel Sîrbu, s-au certat, el a început să o lovească cu pumnii, picioarele, dar şi cu un obiect contondent, după cum spun anchetatorii, până când n-a mai mişcat. Ca să scape, bărbatul a aruncat cadavrul într-o fântână părăsită de la marginea comunei. Cadavrul a fost recuperat, a fost dus la morgă pentru efectuarea necropsiei, iar fiul victimei a ajuns după gratii.

crimaMiercuri, 15 martie a.c., judecătorii de la Tribunalul Dolj au pronunţat sentinţa în dosar. Rozel Sîrbu a recunoscut comiterea faptei în faţa judecătorilor şi a cerut să beneficieze de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă. Solicitarea inculpatului a fost admisă, acesta primind o pedeapsă de 15 ani închisoare cu executare: „Condamnă pe inculpatul Sîrbu Rozel la pedeapsa de 15 ani închisoare. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Sîrbu Rozel, perioada reţinerii şi arestării preventive de la 15.10.2016 la zi şi menţine măsura arestării preventive a acestuia. Obligă inculpatul la plata sumei de 1900 lei cheltuieli judiciare către stat, din care 1570 lei contravaloarea expertizei medico-legale şi a avizării. Cu apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 15.03.2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.