Specializări europene ale cadrelor didactice

0
359

Ieri, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a fost gazda unui simpozion judeţean, dedicat promovărilor standardelor europene în educaţie. Manifestarea s-a desfăşurat pe două paliere, şi s-a bucurat de un real succes.

Acţiunea, denumită „Dezvoltare profesională pentru experţii în educaţie”, a fost organizată de către Grădiniţa cu program prelungit „Tudor Vladimirescu ” din Craiova şi Asociaţia părinţilor şi cadrelor didactice din instituţia de învăţământ amintită, făcând parte din calendarul activităţilor metodice, ştiinţifice şi culturale ale Casei Corpului Didactic Dolj. Parteneri sunt Asociaţia Portalcultural.ro, Asociaţia Edufor Craiova, Soroptimist Internaţional România, Asociaţia „Mereu pentru Europa”. Primul palier al acţiunii de ieri l-a constituit prezentarea proiectelor cu finanţare europeană, din cadrul Programului „Made for Europe”. Este vorba de un concurs judeţean de de bune practici în sistemul educaţional, câştigătorul acestuia urmând să meargă la faza finală naţională, care va avea loc la Arad.

Silvia Pătru

Cea de-a doua parte a manifestării a fost simpozionul propriu-zis. „Este vorba de o prezentare de bune practici în sistemul de învăţământ şi educaţie. A fost o prezenţă peste aşteptări, fiind prezentate 12 proiecte europene, provenind din 11 instituţii de învăţământ doljene. Cadrele didactice au prezentat experienţele pozitive căpătate în cadrul activităţilor desfăşurate atât în ţară, cât şi în străinătate”, a declarat prof. Silvia Pătru, coordonator al simpozionului. Una dintre participante, prof. Camelia Iancu, a precizat: „Eu, ca profesor de engleză, la Şcoala Gimnazială Ostroveni, am beneficiat de un proiect Commenius, în 2013, la Exeter, Anglia. M-a ajutat foarte mult, pentru că am învăţat metode de tehnici şi predare a literaturii engleze, ceea ce pe la noi nu prea existau. Aceste proiecte cu finanţare europeană sunt foarte bune.”