Studenţii îşi pot premia dascălii, la Gala Profesorului Bologna

0
105

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România provoacă studenţii din toată ţara să înscrie până pe 4 aprilie a.c. marii profesori care îi inspiră pe site-ul www.profitari.ro pentru Gala Profesorului Bologna. Evenimentul, organizat în acest an la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj, se va derula pe 6 şi 7 mai a.c.

Scopul proiectul, ajuns la cea de-a IV-a ediţie, este acela de a recunoaşte, premia, motiva şi a-i aduce în acelaşi loc pe acei profesori care reprezintă adevărate valori în învăţământul superior din România. Aceşti dascăli sunt cei care prin activitatea lor plasează studentul şi dezvoltarea acestuia în centrul actului educaţional.

Pe parcursul ediţiilor precedente au fost premiaţi profesori din învăţământul superior care au demonstrat în activitatea lor implicare, dăruire şi deschidere faţă de studenţi şi educaţie, reprezentând adevăraţi promotori ai învăţământului centrat pe student.  Prin urmare, înscrierea profesorului în concurs trebuie să se bazeze pe câteva calităţi definitorii: specialist în domeniu, pasionat, un mentor şi prieten pentru student, să fie un evaluator corect al activităţii studenţilor, şi să-i încurajeze către activităţi extracurriculare.

Cu fiecare ediţie, comunitatea profesorilor de excepţie s-a întregit cu oameni care îşi îndeplinesc cu succes misiunea de educare şi formare a noilor generaţii, reprezentând ei  înşişi un model pentru acestea. Studenţii îi consideră pe dascălii premiaţi ca fiind personalităţi care îi motivează, îi ajută să îşi depăşească limitele, să fie mai buni. În cadrul Galei va avea loc şi un seminar Bologna, care se bucură de participarea unor experţi în domeniu, propunându-şi sa implice deopotrivă profesorii şi studenţii, având ca tema centrală învăţământul centrat pe student, dar şi celelalte valori declarate ale sistemului Bologna.