Oferta educaţională a ANP, prezentată liceenilor craioveni

0
92

Săptămâna aceasta reprezentanţii penitenciarelor craiovene le-au prezentat elevilor de liceu oferta educaţională pe care Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) o pune la dispoziţie anul acesta prin intermediul instituţiilor de şcolarizare partenere. Campania de informare şi promovare le-a dat tinerilor posibilitatea să obţină informaţii cu privire la ce înseamnă profesia de lucrător în penitenciar, cu privire la numărul de locuri pe care îl pune la dispoziţie ANP, precum şi date referitoare la unităţile de învăţământ considerate a fi instituţii publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale statului. Campania nu se opreşte aici. Cei care doresc ca pe viitor să urmeze o şcoală în acest domeniu vor putea obţine detalii suplimentare despre oferta educaţională la sediile unităţiilor penitenciare, biroul resurse umane şi formare profesională sau accesând paginile web aparţinând instituţiilor de învăţământ.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor pune la dispoziţia absolvenţilor de liceu cu diplomă de bacalaureat în sesiunea 2011, circa 300 de locuri în instituţiile de învăţământ partenere, pentru formarea viitorilor agenţi şi ofiţeri de penitenciare. «Acţiunea organizată de Penitenciarul Pelendava se regăseşte în ansamblul de măsuri prevăzut de Strategia privind formarea profesională în sistemul administraţiei penitenciare pentru perioada 2011-2015. Pe lista noastră, săptămâna aceasta se regăsesc Grupul Şcolar „Matei Basarab” şi la Colegiul Naţional „Carol I”», a declarat Leonard Voicilă, purtător de cuvânt al Penitenciarului Pelendava.

Şi specialiştii din cadrul Penitenciarului de Minori şi Tineri Craiova au fost prezenţi în mai multe instituţii de învăţământ craiovene.