În spatele gratiilor, după ce au bătut un doljean şi i-au furat banii din casă

0
65

Trei doljeni au fost arestaţi preventiv pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, respectiv instigare la infracţiunea de tâlhărie calificată, în baza mandatelor emise joi seară pe numele lor de Judecătoria Segarcea. Doi dintre ei, ambii de 17 ani, au intrat peste un bărbat din comuna Valea Stanciului, l-au bătut şi i-au furat 1.000 de lei, iar al treilea este acuzat că a pus totul la cale, învăţându-i pe minori ce să facă. În plus, oamenii legii au mai stabilit că cei trei au mai comis încă două furturi.

arestatiPoliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Segarcea şi Secţiei 13 Poliţie Rurală Segarcea, în urma activităţilor specifice desfăşurate în cursul zilei de joi, 16 februarie a.c., i-au identificat şi ridicat pentru audieri pe Cristian Chelu, de 31 de ani, Orlando Ștefan şi Fabian Pădeanu, ambii de 17 ani, toţi din comuna Valea Stanciului.

Potrivit IPJ Dolj, din investigaţiile poliţiştilor a rezultat faptul că, în noaptea de 15/16 februarie a.c., în jurul orei 3.45, cei doi minori de 17 ani au pătruns în imobilul unui bărbat de 67 de ani, din Valea Stanciului, l-au lovit şi i-au furat suma de 1.000 lei. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Segarcea a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei doi doljeni de 17 ani pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, iar faţă de Cristian Chelu pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la infracţiunea de tâlhărie calificată. Asta deoarece s-a stabilit că bărbatul de 31 de ani le-a spus minorilor că victima locuieşte singură şi ar avea sume mari de bani în casă, punând la cale comiterea faptei.

furt „De asemenea, prin extinderea cercetărilor, în sarcina celor trei inculpaţi s-au mai reţinut două infracţiuni de furt calificat cu un prejudiciu de aproximativ 7.000 lei, din care s-a recuperat 90%.  Cei trei inculpaţi au fost reţinuţi şi prezentaţi Judecătoriei Segarcea cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă care a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile. Poliţiştii i-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj pe cei trei doljeni urmând ca investigaţiile să fie continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale”, a precizat agent şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.