Autorul accidentului mortal de la Pieleşti, judecat sub control judiciar

0
234

Tânărul de 27 de ani care a accidentat mortal o femeie de 56 de ani, din Pieleşti, la jumătatea lunii octombrie 2015, şi a fugit de la faţa locului, a fost menţinut sub control judiciar pe cauţiune. Hotărârea a rămas definitivă ieri, la Tribunalul Dolj.

Reamintim că, pe 15 octombrie 2015, seara, în jurul orei 20.30, pe DN 65, în localitatea Pieleşti, s-a produs un accident de circulaţie în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, şoferul care a produs accidentul părăsind locul faptei. La locul tragediei au ajuns echipaje de poliţişti de la Serviciul Rutier Dolj, dar şi o ambulanţă, însă medicii n-au putut decât să constate decesul victimei. S-a stabilit că este vorba despre Ioana Dumitru, de 56 de ani, din comuna Pieleşti. Astfel, potrivit IPJ Dolj, din cercetări a reieşit că Salam Abdul Răzvan Iulian, de 27 de ani, cetăţean arab cu domiciliul în Craiova, în timp ce gonea, la volanul bolidului său, un BMW serie 5, dinspre Balş către Craiova, a accidentat-o mortal pe Ioana Dumitru, de 56 de ani, din comuna Pieleşti, pieton, care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers pe partea carosabilă. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe 16 octombrie, iar o zi mai târziu a fost prezentat Judecătoriei Craiova, care i-a emis mandat de arestare preventivă pe 30 de zile pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Pe 13 noiembrie 2015 s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care tânărul a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, iar pe 11 decembrie Tribunalul Dolj l-a plasat sub control judiciar sub cauţiune. Inculpatul a cerut acum Judecătoriei Craiova revocarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune, instanţa i-a respins solicitarea, însă şoferul fugar a contestat hotărârea Judecătoriei. N-a avut însă mai mult noroc nici la Tribunalul Dolj, instanţă care ieri i-a respins contestaţia: „Respinge contestaţia formulată de inculpatul Abdul Salam Răzvan Iulian, împotriva încheierii din data de 04.02.2016 a Judecătoriei Craiova. Definitivă. Pronunţă în şedinţă publică, azi 17.02.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Următorul termen de judecată al procesului este pe 25 februarie a.c.