S-a stabilit calendarul examenelor şi concursurilor în Sănătate

0
204

Ministerul Sănătăţii a publicat calendarul de examene, concursuri şi sesiuni de înscriere la a doua specialitate ce vor fi organizate în anul 2018.

Autorităţile sanitare au anunţat când vor avea loc cele mai importante examene din sistemul sanitar în anul 2018. Anul acesta concursul de Rezidenţiat pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie este programat în treia duminică din luna noiembrie, mai exact pe data de 18 noiembrie.

Primul test important din acest an pentru cadrele medicale este programat pentru data de 21 martie, când va avea loc examenul de obţinere a titlului de medic, medic dentist, respectiv farmacist specialist. Apoi, pe data de 16 mai are loc examenul pentru obţinerea de atestate de studii complementare pentru medici, medici dentişti şi farmacişti. În doua decadă a lunii mai a.c. este programată sesiunea de înscrieri pentru a doua specialitate în regim cu taxă pentru medici, medici dentişti şi farmacişti specialişti. Pe data de 30 mai este programat examenul de obţinere a gradului de specialist, respectiv principal pentru biologi, biochimişti şi chimişti, iar pe 20 iunie a.c. va fi susţinut examenul pentru obţinerea gradului de primar pentru medici, medici dentişti şi farmacişti. În ultima săptămână a lunii iulie, în conformitate cu ce s-a întâmplat în ultimii ani, ar urma să fie organizat concursul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova.

Cele mai importante concursuri şi examene, programate în toamnă

Calendarul se reia apoi în septembrie a.c., pe data de 29 septembrie fiind programat examenul pentru obţinerea titlului de medic specialist anestezie şi terapie intensivă şi a diplomei EDA. Pe 17 octombrie 2018 se va desfăşura examenul de obţinere a titlului de medic, medic dentist respectiv farmacist specialist. În prima decadă a lunii noiembrie 2018 va avea loc sesiunea de înscrieri pentru a doua specialitate în regim cu taxă pentru medici, medici dentişti şi farmacişti specialişti. În data 7 noiembrie 2018 se va derula examenul pentru obţinerea de atestate de studii complementare pentru medici, medici dentişti şi farmacişti. Una dintre cele mai importante date în calendarul examenelor din Sănătate este 18 noiembrie, atunci când absolvenţii facultăţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie vor susţine concursul de intrare în rezidenţiat.