Compania germană Wielpütz Automotive s-a instalat la Craiova şi va crea 500 de locuri de muncă

0
272

Reprezentanţii companiei Wielpütz Automotive din Germania au semnat, ieri, contractul de închiriere a 3 hectare de teren în High-Tech Industry Park, pentru construirea unei fabrici de subansamble auto, investiţie de 10 milioane euro, care ar urma să înceapă producţia la 1 septembrie a.c. La acest eveniment organizat la Palatul Administrativ, au mai participat primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, viceprimarul Stelian Bărăgan, administratorul public al judeţului Dolj, Cosmin Durle, şi directorul general al High Tech Industry Park, Dan Daşoveanu. 

Compania germană este cel de-al 15-lea investitor cu care High-Tech Industry Park a încheiat un contract de închiriere sau superficie. Wielpütz Automotive, cu o tradiţie de peste 100 de ani, activează în domeniul producţiei de componente pentru industria auto şi a solicitat o suprafaţă totală de 30.000 de metri pătraţi, angajându-se ca, în primii 5 ani, să realizeze investiţii cu o valoare cumulată de 10,5 milioane de euro şi să ajungă la un număr de 500 de angajaţi. “Astăzi s-a încheiat licitaţia şi s-a semnat contractual de închiriere a unei suprafeţe de 30.000 mp în High Tech Park cu firma Wielputz din Hilden, poate cel mai important eveniment pe linie de investiţie din România, din ultimii doi ani şi jumătate. Alături de mine se află domnul Schlegel, CEO-ul companiei”, a menţionat Dan Daşoveanu, directorul general al High Tech Industry Park.

Ne-am simţit ca acasă după prima discuţie”

CEO al Wielpütz Automotive, Volker Schlegel, a afirmat cu acest prilej că reprezentanţii societăţii caută de mai mult timp un loc nou de producţie pentru prima investiţie în străinătate, pentru că în Germania nu se mai pot extinde.  “Sunt foarte fericit că sunt astăzi (n.r.) la Craiova. Găsirea unei locaţii noi de producţii, pentru prima noastră investiţie în străinătate a fost realizată cu succes. Dorim să mulţumim tuturor partenerilor pentru cooperarea foarte profesională şi foarte prietenoasă.  Căutam de ceva timp o locaţie nouă de producţie în România şi am avut primele discuţii în judeţul Mureş şi acum opt săptămâni  am fost prima oară în Dolj şi am căutat aici şase locaţii. Ne-am simţit ca acasă după prima discuţie aici, în Craiova. După aceste discuţii ne-am întors în Germania cu un sentiment foarte bun. Şi acum patru săptămâni am hotărât să ne depunem candidatura pentru locaţia din High-Tech Park şi astăzi suntem fericiţi că am încheiat demersul. Firma Wielpütz are o tradiţie de peste 100 de ani, paleta de produse porneşte  cu sisteme simple, îndoire fire de metal, până la sisteme de alimentare sau răcire high-tech pentru motoarele de combustie. Clienţii noştri principali sunt toate firmele de renume mondial : Daimler, Volkswagen, BMW, General Motors, inclusiv, Ford. Trebuie să spunem deschis că în Germania nu ne mai putem să ne extindem şi de aceea am luat hotărârea de a merge în străinătate pentru o nouă investiţie. Suntem absolut convinşi că aici avem posibilitatea de a ne extinde, de a creşte”, a spus managerul firmei germane.

O investiţie totală, fază finală, de aproximativ 10 milioane de euro

Reprezentantul Wielpütz Automotive a menţionat faptul că pe terenul pe care l-a închiriat va construi o hală nouă şi vor fi create 500 de locuri de muncă, destinate în cea mai mare parte femeilor, care vor putea lucra ca montatori, ingineri şi nu în ultimul rând în cercetare-inovare. “Bineînţeles că parcursul nostru depinde foarte mult şi de piaţa auto care este foarte competitivă şi foarte fluctuantă în acest moment. Să ajungem la crearea de 500 de locuri de muncă şi o investiţie totală, fază finală, de aproximativ 10 milioane de euro.  Pentru prima hală planificăm un mix de produse pornim în principal cu montaj şi în al doilea pas cu produse high-tech care în acest moment sunt în faza de prototip. Abia, în 2019 pornim producţia de serie pentru aceste produse high-tech. Avem nevoie de angajaţi, marea majoritate vor fi doamne şi pornim de la locuri de muncă simple – montatori şi ajungem până la locuri de muncă extrem de calificate, cu studii superioare şi desigur că vom avea un mix de activităţi, de la activităţi simple de montaj până la cercetare-dezvoltare. Avem un proiect extreme de ambiţios şi dorim ca până la 1 septembrie 2018 să pornim producţia”, a mai spus managerul firmei.

15 firme pe platforma economică High Tech Industry Parc

Cele 15 companii instalate pe platforma economică de la High Tech  şi-au asumat realizarea unor investiţii în valoare cumulată de peste 20 de milioane de euro şi crearea unui număr de peste 1.500 de locuri de muncă. În ceea ce priveşte High-Tech Industry Park, Consiliul Judeţean Dolj are în derulare procedura pentru atribuirea contractului de execuţie a reţelelor exterioare de drumuri şi de utilităţi, contract cu o valoare estimată de aproape 11 milioane de lei. “Ne face mare plăcere să ne reîntâlnim cu reprezentanţii firmei Wielpütz Automotive, din Germania, cu care am avut o serie de întrevederi la sfârşitul anului trecut, pentru că astăzi suntem în măsură să anunţăm construirea unei noi fabrici la Craiova, pe cea de-a doua platformă economică a Consiliului Judeţean Dolj, High-Tech Industry Park.  Dintre toate investiţiile realizate de către o autoritate locală, cele mai apreciate de către comunitate sunt cele care generează locuri de muncă, iar această companie, al cărei sediu central se află în Hilden, va crea în primii cinci ani un număr de 500 de posturi. Pentru noi, acest demers înseamnă foarte mult şi doresc să-l asigur pe partenerul nostru din Germania de întreaga noastră deschidere şi susţinere”, a subliniat  Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.