Doi poliţişti şi un arestat răniţi, după ce Loganul Poliţiei a fost lovit de un şofer neatent

0
72

Doi agenţi de poliţie, un bărbat reţinut şi încă o persoană au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, pentru îngrijiri medicale, sâmbătă seara, în urma unui accident de circulaţie petrecut în comuna Podari. Poliţiştii, unul de la Postul de Poliţie Giubega, iar cel de-al doilea de la Siliştea Crucii, aduceau cu Loganul la Craiova un bărbat care trebuia introdus în arest, iar în comuna Podari au fost loviţi de un Volkswagen al cărui şofer nu le-a acordat prioritate de trecere.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, sâmbătă, în jurul orei 16.30, pe D.N. 56, în localitatea Podari, Cristian Stancu, de 47 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism Volkswagen, nu a acordat prioritate de trecere, în momentul în care a plecat de pe loc, autospecialei de poliţie aparţinând Postului de Poliţie Galiciuica, condusă din direcţia Calafat spre Craiova de un agent de poliţie în vârstă de 25 de ani, din cadrul Postul de Poliţie Galiciuica, intrând în coliziune cu aceasta. În urma ciocnirii celor două autoturisme a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorilor auto, a unui alt poliţist, de 27 de ani, din cadrul Postului de Poliţie Siliştea Crucii, precum şi lui Marin Cocioabă,  60 de ani, din comuna Galicea Mare, Dolj pasager în autospeciala de poliţie. Agenţii de poliţie se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, transportându-l pe doljeanul de 60 de ani, faţă de care se dispusese măsura preventivă a reţinerii pe 24 de ore, către Craiova, pentru a fi introdus în arestul IPJ Dolj. Agenţii de poliţie au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar pentru persoana reţinută a fost constituită o escortă fiind şi aceasta transportată la UPU Craiova, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, ulterior fiind introdus în arestul I.P.J. Dolj.

„În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală şi sunt continuate investigaţiile pentru lămurirea tuturor aspectelor în ceea ce priveşte producerea evenimentului rutier”, ne-a declarat agent şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.