Acuzat de tentativă de omor, craioveanul Nisipaşiu a fost prins în Italia şi extrădat

0
266

Un craiovean de 29 de ani, dat în urmărire internaţională după ce, în luna iunie a anului trecut a înjunghiat un tânăr într-un bar din Craiova şi a dispărut, a fost prins în Italia, şi extrădat vineri, 15 ianuarie a.c. Bărbatul, trimis în judecată în lipsă pentru tentativă de omor, este acum în arestul IPJ Dolj, după ce instanţa de judecată a confirmat punerea în executare a mandatului emis pe numele său.

Conform IPJ Dolj, vineri, 15 ianuarie a.c., o escortă formată din poliţişti din cadrul Centrul de Cooperare Poliţienescă Internaţională şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dolj l-a preluat, din Italia, pe Florin Cristian Nisipaşiu, de 29 de ani, din municipiul Craiova. Acesta a fost extrădat în baza mandatului de arestare preventivă emis pe numele său de Tribunalul Dolj pentru tentativă la infracţiunea de omor şi era urmărit la nivel naţional şi internaţional din 27.08.2015. Sâmbătă, 16 ianuarie a.c., magistraţii craioveni au confirmat mandatul, craioveanul fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj.

Reamintim că, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au trimis în judecată, în lipsă, la sfârşitul lunii septembrie 2015, pe craioveanul Florin Cristian Nisipaşiu, de 29 de ani, recidivist (având la activ o condamnare pentru vătămare corporală gravă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor), acuzat că l-a înjunghiat de mai multe ori pe Vasile Cosmin Ştefan, de 29 de ani, din Craiova, dar şi de tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă neletală fără drept şi portul fără drept de obiecte periculoase şi folosirea fără drept de obiecte periculoase. Conform anchetatorilor, în noaptea de 16 spre 17 iunie 2015, în jurul orei 03.30, craioveanul Vasile Cosmin Ştefan, împreună cu cei doi fraţi ai săi şi alţi prieteni, a ajuns la un club de pe bulevardul Nicolae Titulescu, din zona „Groapă”. Acolo era şi Nisipaşiu care a venit la masa lor şi a început să-i reproşeze lui Vasile Cosmin Ştefan că i-a făcut avansuri unei prietene de-a lui. Discuţiile au continuat, Ştefan spunând la un moment dat că el şi fraţii lui nu sunt sclavii nimănui. „Riposta verbală a persoanei vătămate l-a deranjat probabil pe inculpat care a devenit agresiv şi l-a lovit pe Ştefan Vasile Cosmin de două ori cu palma peste faţă, iar apoi cu un cuţit în zona obrazului stâng şi la mâna dreaptă. În urma loviturilor recepţionate, persoana vătămată s-a dezechilibrat şi s-a aplecat către masă, timp în care a fost înjunghiată de inculpat cu cuţitul în zona hemitoracelui stâng şi hemitoracelui drept”, au reţinut procurorii în rechizitoriu. Agresorul l-a lovit şi pe unul din fraţii victimei cu cuţitul, provocându-i însă o rană superficială. Vasile Cosmin Ştefan a reuşit să fugă în direcţia hipermarketului Billa, iar fraţii lui au pornit în direcţia opusă, cu Nisipaşiu pe urmele lor, care a tras mai multe focuri de armă, cu un pistol cu bile de cauciuc. Poliţiştii l-au căutat peste tot pe Nisipaşiu, însă nu i-au dat de urmă, iar în baza mandatului de arestare emis pe 6 august, a fost dat, ulterior, în urmărire internaţională.