Autovehiculul cu numărul 1 milion a ieşit de pe liniile de producție ale uzinei din Craiova

0
326

Versiunea de competiție a modelului M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 este prezentată într-un videoclip electrizant realizat de Ford, marcând astfel autovehiculul cu numărul 1 milion care iese de pe liniile de producție ale uzinei din Craiova.

Filmat în întregime la fabrica Ford din Craiova, video-ul îi prezintă atât pe pilotul M-Sport Ford World Rally Team (WRT)- Adrien Fourmaux ,cât și pe o parte din angajații fabricii de producție de vehicule de la Ford Craiova.

Prezentat anterior sub formă de prototip la ediția din 2021 aGoodwood Festival of Speed din Marea Britanie, modelul M-Sport Ford Puma Rally1 marchează prima incursiune a Ford în motorsportul electrificat, la nivel global. Mașina urmează să își facă debutul competitiv în cursa de deschidere a Campionatului Mondial de Raliuri FIA (WRC), respectiv la etapa de la Monte Carlo, din ianuarie 2022.

Filmat de Chrome Productions timp de trei zile, împreună cu o echipă și o distribuție de aproximativ 40 de persoane, noul film intitulat “Ford Puma Hybrid Rally1 Distruge Petrecerea” prezintă modelul M-Sport Ford Puma Rally1 în acțiune, într-un tur spectaculos, în incinta fabricii de la Craiova.

Pilotul M-Sport WRT Adrien Fourmaux a realizat cascadoriile și a condus mașina pe rampele și platformele construite de inginerii Ford din cadrul fabricii. Totodată, angajații Ford și-au folosit măiestria pentru “a da viață” roboților de pe liniile de asamblare.

Fiecare actor care apare în film este un angajat Ford, iar cei care vizionează acest video pot găsi, de asemenea, diferite surprize plasate strategic în videoclip.

Autovehiculul cu numărul 1 milion produs la uzina din Craiova este un model Puma ST Line, în culoarea Desert Island Blue, propulsat de un motor EcoBoost Hybrid de 155 CP.

Ford a atins acest important reper de producție la 12 ani după ce a fabricat primul său vehicul în România, în 2009. Înainte de a începe producția Puma în 2019, la fabrica din Craiova au mai fost asamblate modelele Transit Connect, inovatorul B-Max, precum și modelul EcoSport care este în continuare produs aici alături de Puma.

În plus, la începutul acestui an, compania Ford a confirmat că va investi 300 de milioane de dolari pentru a construi un nou vehicul comercial ușor în 2023 la uzina din Craiova, model care va beneficia inclusiv de o versiune complet electrică ce va debuta în 2024. Acesta va fi primul model de volum complet electric produs vreodată în România.

“Sunt bucuroasă că modelul Ford din Campionatul Mondial de Raliuri ediția 2022 va fi Puma Rally 1 și că acesta a fost prezentat special la Craiova pentru a marca acest moment important pentru noi. Mi-a făcut plăcere să fac parte din acest proiect și să urez bun-venit echipei M-Sport și lui Adrien Fourmaux la Craiova, în timp ce am transformat, uzina noastră, pentru cateva zile, într-un adevărat platou de filmare.”

Jo Payne, Președinte Ford România și Director Uzină Craiova

“Frumusețea acestui video stă în colaborarea dintre uzina Ford Craiova și echipa de producție. A fost un efort incredibil din partea unei echipe care a lucrat neobosit pentru a aduce la viață acest proiect și a realiza un film incredibil de ambițios în doar câteva zile.”

Stephen Parker, Director de Creație , Chrome Productions

“În momentul în care am auzit despre un proiect atât de interesant, am știu că trebuie să-l ducem până la capăt. Cum altfel am fi putut sărbători munca incredibilă a echipei M-Sport și a Ford în dezvoltarea Puma Hybrid Rally1 dacă nu prin a o conduce la ea acasă. Încadrarea unei filmări de trei zile în jurul programului nostru strâns de teste a fost dificilă, dar cu ajutorul și determinarea colegilor de la fabrica din Craiova, am reușit să producem acest videoclip potrivit pentru a lansa o nouă eră interesantă pentru Campionatul Mondial de Raliuri. A fost o plăcere pentru echipa M-Sport sa fie parte din acest proiect”.

Richard Millener, directorul echipei M-Sport Ford Rally