SUV-urile Ford ating un nivel record în Europa: 259.000 de unități comercializate

0
478

Gama sofisticată de SUV-uri Ford atinge un nou nivel record de vânzări în Europa. Ford EcoSport, Kuga și Edge au bifat aproape 259.200 de unități comercializate de la începutul anului până la finalul lunii noiembrie, transformând 2018 în cel mai bun an din istorie pentru SUV-urile Ford la nivel european, cu o lună înainte de finalul acestuia.

“Vânzările de SUV-uri au o creștere mai rapidă decât cea a oricărui alt segment auto european, iar gama noastră completă de modele de acest tip, EcoSport, Kuga și Edge atrage mai mulți clienți ca niciodată cu designul curajos și sportiv și cu tehnologiile avansate precum Intelligent All-Wheel Drive, care generează experiențe pline de încredere la volan”, spune Roelant de Waard, vicepreședinte al biroului de Marketing, Vânzări și Service Ford Europa.

Cota de piață a SUV-urilor în gama Ford a continuat să crească în 2018 pentru al treilea an consecutiv, acestea ajungând să reprezinte mai mult de una din cinci mașini pe care Ford le vinde în Europa.

Ford a comercializat cu 21% mai multe SUV-uri în perioada ianuarie-noiembrie 2018 decât în aceeași perioadă a anului anterior, depășind în premieră borna sfertului de milion de unități vândute pe piețele EU20*. Creșterea a fost susținută de rezultatele excelente obținute prin recorduri de vânzări ale SUV-urilor Ford EcoSport – care a crescut cu 105% în perioada ianuarie-noiembrie față de anul 2017 – și Ford Kuga – care a înregistrat un plus de 27% pentru aceeași perioadă.

Ford a vândut până acum în cursul anului 2018 mai mult de 104.600 de unități ale SUV-ului EcoSport. Robust și în același timp stilat, EcoSport este acum mai capabil și mai versatil ca niciodată prin introducerea tehnologiei Intelligent All-Wheel Drive, oferind opțiuni de personalizare distinctive, implicit o gamă extinsă de nuanțe contrastante pentru plafon, și tehnologii care îmbunătățesc confortul: conectivitate SYNC 3, limitator ajustabil de viteză și cameră pentru manevrele în marșarier.

Mai mult de 145.300 de unități Kuga au fost livrate clienților europeni până acum în 2018, modelul oferind tehnologii sofisticate care transformă șofatul într-o activitate mai simplă, mai sigură și mai confortabilă. Printre acestea se numără asistența activă la parcare cu garare perpendiculară și sistemul de lumini frontale adaptive. Acestea se adaugă unei experiențe de condus de top în segment.

Ford a vândut peste 34.000 de unități Edge în Europa din 2016, de la momentul lansării sale pe piață. Iar noul Ford Edge – disponibil acum la dealerii Ford din Europa – va ajuta la menținerea inerției mărcii și în 2019.

Stilat, sportiv și construit cu atenție la detalii, noul Ford Edge este cel mai avansat SUV produs vreodată de companie și oferă o gamă largă de tehnologii de asistență bazate pe camere și pe senzori care au rolul de a face călătoriile mai confortabile și mai puțin obositoare. Această gamă include Tempomatul adaptiv cu funcție Stop & Go și fixare pe centrul benzii de rulare, sistem care ajută la negocierea fără efort a traficului aglomerat din orașe.

Ford a introdus, de asemenea, noua familie de crossovere din gama Active, acestea fiind inspirate din lumea SUV-urilor. Această linie de modele include Focus Active, Fiesta Active și KA+ Active, mașini care combină designul robust și nivelul ridicat de versatilitate cu un comportament dinamic de top specific modelelor Ford.