”Dorința Opoziției de a dărâma guvernul PSD-ALDE este disproporționat de mare față de putința de a o face”

0
324

Deputat Ion Cupă, Președinte ALDE Dolj, vicepreședinte național ALDE: ”Dorința Opoziției de a dărâma guvernul PSD-ALDE este disproporționat de mare față de putința de a o face”

 ”Nerăbdarea în politică nu ține loc de competență”-spunea un învățat.

Se pare că opoziția din România nu vrea să învețe acest lucru. Singura sa preocupare este să sperie nejustificat populația și să își facă planul la moțiuni de cenzură eșuate. Este treaba domniilor lor cum își planifică eșecurile. Moțiunile de cenzură sunt instrumente democratice, prin urmare Opoziția alege când și cum le folosește.

Aritmetică parlamentară la acest moment, înainte de dezbaterea de luni a Moțiunii depuse astăzi, este foarte clară.PNL,USR, PMP  au nevoie de încă vreo 70 de voturi pentru a trimite guvernul Dancilă în istorie.

Chiar și în cazul, greu de crezut, în care UDMR, partidul lui Ponta, grupul minorităților naționale și mănunchiul de deputați independenți neafiliați ar vota pentru moțiunea de cenzură tot ar mai fi nevoie de 15 voturi dintre actualii parlamentari PSD și ALDE pentru ca aceasta să treacă. Iar guvernul să pice.

Prin urmare depusa moțiune de cenzură se grăbește să devină defuncta moțiune de cenzură. Iar opoziția să mai contabilizeze un eșec al unui joc de imagine fără niciun pic de consistență politică. Fără nici cea mai mică preocupare de a demonstra că are o alternativă.

Care este programul de guvernare al acestei opoziții?! Care sunt miniștrii lor fără cusur care ar dezvolta rapid România?! Cine ar urma să fie premierul de geniu care să conducă noul guvern?!

Nimic despre toate acestea! Nimic în afară de tocitul refren ”Jos Guvernul!”.Nu ne rămâne decât să le urăm succes și La mulți ani!… în Opoziție.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ