Cioloș și-a lansat partidul : PLUS

0
386

Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii – pe scurt, PLUS – a fost lansat sâmbătă, 15 decembrie la Cluj Napoca de către Dacian Cioloș și echipa de coordonare, în cadrul unei întâlniri cu simpatizanţi şi coordonatorii regionali.

PLUS a fost validat în urmă cu câteva zile, după ce timp de aproximativ nouă luni, diverși contestatari au încercat să pună piedici  prin nenumărate mijloace înregistrării partidului Mişcarea România Împreună (RO+), motiv pentru care s-a lucrat la o alternativă. Membri ai grupului de inițiativă județeană PLUS Dolj fac parte din Regiunea Sud-Vest, alături de Valcea, Mehedinti, Gorj, Olt. Coordonatorii regionali sunt Alin Mituța si Victor Giosan.

Grupul de inițiativă județeană Dolj urmează să constituie grupuri de inițiativă locală la nivelul localităților în care se află persoane care și-au depus online cererea de adeziune, astfel încât  în momentul alegerilor europarlamentare, PLUS să aibă formată deja o rețea a membrilor și a simpatizanților din județ.

„PLUS este partidul cu care vom schimba România în bine. Obiectivul nostru prioritar e să oferim ţării o alternativă“ a fost mesajul transmis de Dacian Cioloș sâmbătă la Cluj-Napoca. Există, din acest moment, partidul înregistrat, un vehicul cu care să începem proiectul politic de schimbare în bine a României. În teritoriu, există deja formată o rețea de Grupuri de Inițiativă Județeană, o structură de oameni deciși să pună umărul la construirea acestei alternative politice.